Mesajul zilei

03/03/2017 - FAPTE DE IGNORANȚĂ

”Am prigonit până la moarte această Cale, am legat şi am pus în temniţă bărbaţi şi femei.”

Faptele Apostolilor 22:4

Unele lucruri te zguduie, dar ele se întâmplă cu motiv. Nu încerca să faci dreptate, folosind răzbunarea. Când Biserica ia o atitudine corectă, Isus intră în acțiune și inamicul se predă. Acesta este remediul pentru răutatea din zilele noastre. Așadar, fă-ți partea.

 Aproape zilnic aflăm despre unele fapte comise de unii oameni, care ne cauzează repulsie. În acest moment, apar unii care cred că pedeapsa de moarte e soluția pentru aceste acțiuni maligne. Cel mai trist e când vedem oameni care se cred creștini, dar fac fapte care sunt împotriva Scripturilor. Dacă creștinii nu cred în ceea ce a determinat Domnul, cine va crede?

 Există cineva responsabil pentru un viol, pentru omor sau pentru orice faptă barbară? Da, numele lui e diavolul, cel care are în mâinile lui oameni care nu s-au pocăit și oameni care și-au dedicat viața lui Isus un timp, dar au făcut voia diavolului. Judecătorii nu pot să recunoască acest fapt, chiar dacă mulți știu de asta, căci trebuie să judece după probele pe care le obțin în procese. De aceea, știm cine îi duce pe oameni la crimă și la orice tip de păcat.

 Cunoscând faptele lui satana și ale demonilor săi, trebuie să lăsăm răzbunarea în mâinile Domnului și să nu folosim dreptul pe care societatea și legea îl consideră ca fiind legitim. Dumnezeu ne învață să luăm decizia corectă.  Prima biserică creștină a fost înțeleaptă. Chiar dacă Saul din Tars a vrut să o distrugă, căci era nemilos și se forța ca să ”elimine” creștinii de pe fața pământului, frații din trecut s-au rugat. Nu uita ce mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16). Când Biserica și-a asumat locul în rugăciune, Isus a intrat în acțiune. El a venit personal să I se arate acestui evreu pe nume Saul. Rezultatul: inamicul s-a predat. Și-a schimbat numele în Pavel și a fost întrebuințat ca îndoctrinator al Bisericii. Slavă lui Dumnezeu!

       Există doar un remediu pentru violența și celelalte acțiuni ale diavolului: să ne asumăm locul în Cuvânt. Diavolul ne incită să ne asumăm drepturile, așadar trebuie să respectăm poruncile ce ne-au fost date de Dumnezeu. Cine a fost victima unei răutăți sau chiar a unei barbarități trebuie să demonstreze că îl iubește pe Dumnezeu și să nu-l lase pe diavol să-și atingă scopul. Roagă-te, iartă, nu te abate de la Cuvânt, căci, astfel, inamicul va fi derutat.

 

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!