Mesajul zilei

04/03/2017 - DUMNEZEU TRIMITE SOLII

”Tată, voi trimite pe solul Meu; el va pregăti calea înaintea Mea. Şi deodată va intra în Templul Său Domnul pe care-L căutaţi: Solul legământului, pe care-L doriţi; iată că vine, zice Domnul oştirilor.”

Maleahi 3:1

            Dumnezeu își trimite solii ca să îndeplinească poruncile Lui, de aceea, nu trebuie să ne direcționăm rugăciunile acestor făpturi angelice, care îi slujesc Domnului. E nevoie să-l căutăm pe Tatăl în tempul Său, ca să trăim zilele vizitei Lui. Există soli care îi aparțin lui Dumnezeu și alții care au plecat de la El. În semn de revoltă, Lucifer, care a devenit Satana, a luat cu el o treime din făpturile angelice, care au devenit demoni și au fost alungați din ceruri. Astăzi, puterea lor e micșorată, căci, toată puterea I-a fost dată lui Isus (Matei 28:18) care, prin jertfa Sa de pe crucea Calvarului, l-a învins pe diavol.

           Solii sunt ființe care îi slujesc lui Dumnezeu. Ei nu iau decizii proprii, ci împlinesc poruncile Domnului (Psalmul 103:20). Ca ființe superioare oamenilor, ei au mai multă putere decât noi. De aceea, suntem capabili să încurcăm misiunea care le-a fost dată, când nu credem ceea ce spune Domnul. O greșeală comisă de mulți oameni este să se roage îngerilor. Acționând astfel, rugăciunea lor poate cădea în mâinile inamicului și tot ce au făcut în afara Cuvântului nu va ajunge la Domnul. Ei trebuie să-l strige pe Domnul, în Numele lui Isus.

          Cum Domnul nu împarte slava Lui, îngerii nu trebuie să primească niciodată petițiile noastre, căci ei lucrează pentru Dumnezeu- un exemplu e când au fost trimiși pentru a-l ajuta pe Isus în agonia Lui din grădina Ghetsimani. Versetul vorbește de îngerul care a vestit venirea Domnului. După aceea, ne-a fost revelat că Ioan Botezătorul a venit pentru a pregăti calea (Matei 3:1-3). În Apocalipsă, termenul ”îngerul bisericii” se referă la pastor, căci el e cel care deschide calea ca Domnul să vină în templul lui, care e sufletul omului care s-a renăscut. Cine nu-l primește pe Isus ca Mântuitor și Stăpân, nu va fi fiul lui Dumnezeu.

           Trebuie să căutăm să-L avem mereu pe Domnul în viețile noastre. Mulți dintre oamenii lui Dumnezeu se declară salvați și garantează că au prezența Lui, dar nu e adevărat. Tot ceea ce au e o experiență religioasă care nu-i va duce nicăieri. Cine vrea să trăiască în comuniune cu Domnul experimentează vizita Domnului ca pe ceva comun, pentru că Dumnezeu se lasă găsit de către cei care caută prezența Lui.

         Domnul își vizitează poporul. Trebuie să-ți dorești să-l găsești!

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!