Mesajul zilei

05/03/2017 - RĂBDARE ȘI FORȚĂ

”Fiţi şi voi îndelung răbdători, întăriţi-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape”.

Iacov 5:8

           Sfântul Duh produce în noi nouă roade, iar unul dintre ele este răbdarea (Galateni 5:22). Acest rod-virtute, la fel ca și celelalte, trebuie să fie cultivat. Inamicul va încerca să te ispitească ca să fii nerăbdător, dar nu te lăsa niciodată luat de patimă. În orice situație, calmează-ți inima, roagă-te Domnului și El îți va confirma acest rod. Nerăbdarea te va împiedica să fii pregătit pentru venirea lui Hristos. O măsură neceară este întărirea sufletului. Dacă este slab de îngeri, oricine poate cădea pradă tentațiilor. Modul corect de a ne întări spiritul e să fim în comuniune cu Cuvântul lui Dumnezeu. El ne arată dacă alunecăm în păcat, dacă i-am făcut loc inamicului și ce să facem ca să nu greșim. Cuvântul ne dă ”mușchi” spirituali ca să facem lucrarea divină, răsturnând izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu (2 Corinteni 10:4-6)

        A doua venire a lui Isus e lucrul cel mai concret care urmează să se întâmple. Semnalele subliniate de Domnul s-au împlinit. În mod simbolic, putem să zicem că solii din ceruri își pregătesc trompetele. El a promis și, cu siguranță va veni să ne caute și să ne scoată din mâinile răului. Ziua mântuirii noastre este din ce în ce mai aproape.

        Fii atent și nu-ți lăsa sufletul să se încarce cu grijile lumești. Nu te vinde pe aur. Păcatul nu-ți aduce plăcere, pentru că ce-ți oferă el nu se compară cu satisfacția care-ți inundă inima atunci când trăiești după voia divinității. Bogățiile sunt înșelătoare, căci senzația de libertate pe care o promit e mică, în comparație cu satisfacția omului care se află în prezența lui Dumnezeu și prosperă.

        Fă orice ca să nu rămâi în afara grupului care îl va auzi pe Domnul spunând: Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. (Matei 25:34). Pregătește-te și străduiește-te să nu-ți pierzi locul din planul lui Dumnezeu. Cei care se vor arunca în infernul suferinței vor sfârși crunt, pe când cei care îl iubesc, vor trăi diferit. „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”. (1 Corinteni 2:9)

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!