Mesajul zilei

07/03/2017 - NU TE TEME

”Pentru ce să mă tem în zilele nenorocirii, când mă înconjoară nelegiuirea potrivnicilor mei?”

Psalmi 49.5

Psalmistul a trăit înainte de venérea lui Isus, dar avea totală încredere în Dumnezeu și, de aceea, nu se temea de niciun rău. Hotărăște și tu să nu te temi niciodată! Determină să treci prin orice problemă fără a deschide ușa fricii. Trăim în vremuri rele și, de aceea, să fii vigilent la atacurile vrăjmașului. Credința este dezlegarea pentru o viață fără teamă.

         Înainte de sacrificiul lui Isus pe crucea de pe Calvar, vrăjmașul acționa în lume cu o anumită putere. Însă, biruit de Domnul, astăzi, nu mai poate face ceea ce făcea atunci. Cu toate acestea, pentru cel care nu este de neclintit în lucrarea pe care Hristos a făcut-o pentru oameni prin moartea Sa, există încă zile în care răutatea stăpânește. Cu totul diferită este, însă, situația celui care umblă în prezența lui Dumnezeu, căci poate totul în Hristos, care îl întărește (Filipeni 4.13).

         Printre hotărârile pe care le luăm în viață, aceea de a nu ne teme niciodată trebuie să fie luată. Nimic nu este la întâmplare și, când omul nu are curajul să facă o asemenea afirmație simte de fapt frică. Unii spun : ”Cum pot să spun așa ceva, oate că mâine îmi va fi teamă ?”. Acest tip de afirmație deschide ușa răului.

         Psalmistul era cineva luminat care știa că cel rău îi folosește pe unii oameni pentru a ataca. Lucrarea acestor indivizi este nelegiuirea, ce îi mărește celui rău puterea, care îi folosește până îi prinde în laț. Taina este să determini ca să nu te temi nici în acest răgaz în care diavolul pare să biruiască și să nu mai existe speranță. Înfruntă orice problemă fără a permite ca răul să-și facă simțită prezența.

         De ai presentimentul că ceva rău urmează să ți se întâmple, ia hotărârea să nu te temi niciodată. Cine umblă cu Dumnezeu este prevenit despre ceea ce vrăjmașul vrea să facă (Luca 22.31). Primind această avertizare, roagă-te, caută-L pe Domnul, întărește-te în El și prin forța puterii Sale și, atunci, să determini care îți va fi atitudinea. Cine rămâne hotărât în Domnul înfruntă totul cu capul sus, știind că nimic nu i se poate întâmpla.

         De îl lăsăm, răul ne va da târcoale până va pune stăpânire pe noi. Însă, de ne asumăm locul în Hristos, îl prindem pe dușman în laț și expulzăm. Trebuie să fim mereu vigilenți mai ales la acele atacuri ale diavolului care vin să ne îndepărteze de Cuvântul lui Dumnezeu, căci, astfel, el va reuși să ne atingă. Să nu ieși din Cuvântul scris și nici să nu disperi la atacurile lui satana. Având încredere în Cuvintele Domnului, vom birui orice necaz.

         Niciodată să nu deschizi ușa credinței fricii. A avea credință este scăparea ta. Trăiește pe câmpul de luptă al credinței, căci îl vei ”bate” pe vrăjmaș. În afara lui, el te asuprește și te înfrânge.   

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!