Mesajul zilei

09/03/2017 - CUVÂNTUL ÎȚI ESTE CREDINCIOS

”Iată un cuvânt adevărat şi cu totul vrednic de primit!”

1 Timotei 4.9

Astfel este Cuvântul lui Dumnezeu. Nu îl nesocoti, ci crede în tot ceea ce El spune, căci Dumnezeu este Cuvântul. El aduce puterea Domnului în viețile noastre. Vom da socoteală pentru ceea ce am făcut sau am omis să facem cu El. 

         Cuvântul lui Dumnezeu este ca și Domnul – credincios –, căci împlinește ceea ce I se cere; însă, lipsa noastră de credință Îl împiedică să lucreze. Iar Domnul îți dorește pentru viață tot ceea ce în timpul propovăduirii sau la citirea Bibliei îți sare în ochi și înțelegi. Cine împlinește porunca lui Dumnezeu, descoperă cât de ușor și rodnic este să crezi în ceea ce El afirmă.

         Comite o mare greșeală omul care nu dă atenția cuvenită la ceea ce îi este revelat în Scripturi. Gândește-te bine: Dumnezeu, deși este mare, suprem, sublim, suveran în toate, se uită la noi și ne arată ceea ce este mai bun, însă, de multe ori, lăsăm pur și simplu toate acestea deoparte. Dacă El ne interzice ceva, nu trebuie să ne preocupăm de ce a luat o asemenea hotărâre. Iar de ne poruncește să realizăm ceva, și avem o bună judecată, atunci nu trebuie să gândim de două ori, ci, da, să cerem puterea necesară pentru a pune mâna la lucru.

         Suntem ceea ce spunem. Cine nu onorează ceea ce spune nu este demn de nicio încredere. Imaginează-ți ce ar fi oare Dumnezeu de nu Și-ar împlini doar una dintre făgăduințele Sale? Însă, cât de bine este să știi că El este un credincios împlinitor a ceea ce promite. Cel Preaînalt este exact ceea ce Cuvântul Său vestește. Fiecare înțelegere dobândită asupra voinței sfinte este ca o icoană a Lui. Așadar, nu trebuie niciodată să cădem în greșeala de a nesocoti ceea ce Tatăl ne spune. El este îndurător față de noi revelându-ne calea de urmat, când ne dă poruncile și făgăduințele Sale. A nu mai respecta sfaturile Sale înseamnă să-ți semnezi declarația de înfrângere.

         În fiecare cuvânt pe care Dumnezeu ți-l trimite există puterea necesară pentru realizarea voinței Sale. Este nevoie să crezi în ceea ce El spune și să-I păzești poruncile, în Numele lui Isus, pentru ca, astfel, puterea lui Dumnezeu să împlinească ceea ce a fost făgăduit.

         În Ziua judecății, cele 66 de cărți vor fi deschise și vom fi judecați după ce este scris în ele. Nimeni nu va putea să se apere motivând necunoașterea intențiilor Tatălui. Ceea ce ai înțeles când citeai Biblia sau ascultai propovăduirea va fi ceea ce Dumnezeu va folosi pentru a te ierta sau condamna. Cea mai mare greșeală pe care cineva o poate comite este de a înceta să dea atenție la sfatul Domnului. Cine urmează glasul lui Dumnezeu va fi răsplătit după măsura în care a făcut ceea ce i-a fost revelat. Fii, așadar, înțelept! 

                                       

         În Hristos, cu dragoste,

 

          R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă fie călăuză!