Mesajul zilei

10/03/2017 - PUTEREA PE CARE O AVEM

”Adevărat vă spun că orice veţi lega pe pământ va fi legat în cer şi orice veţi dezlega pe pământ va fi dezlegat în cer”.

Matei 18.18

Avem anumite privilegii pe care le dobândim numai prin recunoașterea hotărârii noastre și, de aceea, trebuie să știm ceea ce ne aparține în Domnul. Suntem cu toții egali, însă, putem îndrăzni să determinăm, căci nu există limite în a lega și dezlega.

         Fără de limite este ceea ce avem în Domnul. Atâta timp cât suntem pe pământ, nu ne vom putea bucura de totul, însă, în veșnicie, vom putea profita de tot ceea ce Tatăl nostru a făcut și ne-a pus la îndemână. Căci, acolo, Îl vom cunoaște așa cum am fost și noi cunoscuți pe deplin (1 Corinteni 13.12), și lucrurile pe care urechea nu le-a auzit, ochiul nu le-a văzut și mintea nu le-a imaginat, așa sunt lucrurile pe care El le-a pregătit pentru noi (1 Corinteni 2.9).

         În drumul nostru din această lume, avem privilegiul de a lega pe pământ ceea ce dorim, căci tot asta va fi legat și în Ceruri. Condiția minimă este de a întâlni pe cineva care să creadă ca și noi și să fie dispus să se învoiască (Matei 18.19). Putem lega, prinde, pune în laț, așa cum se face cu un animal, sau dezlega. Însă, nu putem uita că, fără Isus, nimic nu putem face. Călăuzirea faptelor noastre trebuie să vină de la El. Domnul este cel care trebuie să ne dea imboldul, iar ceea ce vrem să realizăm trebuie să fie făcut din toată inima în Numele Său (Coloseni 3.23).

         Hotărârea trebuie luată după ce știm voia lui Dumnezeu despre acel lucru și în acel moment. Când determinăm ceva, trebuie să fim de neclintit. Pe lângă credință, este necesar să perseverezi. Numai cei care sunt de neclintit până la sfârșit reușesc intervenția puterii lui Dumnezeu. Cuvintele spuse de profetul Daniel au făcut ca îngerul Domnului să ajungă la el, aducând răspunsul după 21 de zile (Daniel 10).

         Nimeni nu trebuie să adauge alte limite credinței. Dacă a ta este pe măsura a ceea ce dorești să legi sau să dezlegi, atunci, asta va fi ceea ce vei reuși. Nu putem merge dincolo de ea și nici să umblăm dincolo de măsura credinței ce ne-a fost dată. Isus a fost clar atunci când a spus că tot ceea ce legăm sau dezlegăm aici pe pământ este ceea ce vom avea și în cer. Stând lângă Domnul, din momentul în care El ne-a dat credința, nu vor exista limite pentru lucrarea noastră.

         Nu există diferență între cei care L-au slujit pe Domnul în vechime și noi. Ei au slujit credința și, de aceea, reușeau fapte de vitejie. Astăzi, cine va face la fel va avea reușită. Căci Domnul nu are în vedere fața omului (Romani 2.11), și, fără îndoială, în zilele de azi, putem fi la fel de folosiți ca și Ilie, Avraam, David și mulți alții. Chiar și minunile pe care Isus le-a realizat se pot întâmpla azi. De aceea, îndrăznește să-ți însușești tot ceea ce Cuvântul afirmă că-ți aparține și poți face. Dumnezeu onorează ceea ce buzele Sale spun.   

 

În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!