Mesajul zilei

12/03/2017 - ESTE NEVOIE SĂ MĂRTURISEȘTI

”Toate poruncile Tale nu sunt decât credincioşie; ei mă prigonesc fără temei: ajută-mă!”

Psalmi 119.86

Ispitele vin pentru a te face să încetezi în a mai crede în Dumnezeu. Așadar, când diavolul își folosește minciunile, mărturisește Adevărul, cere ajutor Domnului, crede în răspunsul Său și trăiește slobod.

         Satana analizează fiecare om, și când acesta este cât de puțin neatent, îl atacă cu ispitele sale. În aceste atacuri, el face totul pentru ca omul să înceteze în a mai crede în existența Domnului sau în credincioșenia Sa. Cel rău cauzează, de exemplu, un accident și se silește pentru ca omul să creadă că acel ceva este lucrarea lui Dumnezeu. Mulți oameni, din cauza unor asemenea situații, au hotărât să-și întoarcă spatele Tatălui, au renunțat la credință și, astăzi, plătesc un preț foarte mare, aflându-se în mâinile vrăjmașului.

         În orice împrejurare, nu înceta de a mărturisi Adevărul, căci El este Cuvântul lui Dumnezeu și arată cum este Domnul. Cine se întărește în El nu se va clătina niciodată, contrar celui care se lasă învins de bătaia ispitelor ; de fapt, acesta se îndepărtase deja de mult timp de Dumnezeu. Poate a mers la biserică, ducând o viață de rugăciune și post, dar fără a rămâne de neclintit față de ceea ce Scripturile spun.

         Unealta diavolului este minciuna. Isus a spus că vrăjmașul păcătuiește din principiu, nu a stat niciodată în Adevăr pentru că în el nu este adevăr (Ioan 8.44). Cine dă credit la ceea ce adversarul afirmă se îndepărtează de Dumnezeu și, în același timp, îi oferă posibilitatea de a-și înfăptui lucrările nefaste în viața sa.

         Psalmistul a refuzat să creadă că vreuna din poruncile lui Dumnezeu nu este adevărată. El a mărturisit că, la fel ca Autorul lor, crede în faptul că toate sunt adevărate. A mai mărturisit că este conștient că vrăjmașul îl prigonea fără temei. Chiar dacă ceea ce diavolul declară pare a fi adevărat, să nu crezi în așa ceva. Psalmistul, dându-și seama de gravitatea cazului, a cerut ajutor lui Dumnezeu și l-a primit.

         Când Dumnezeu ne răspunde, El o face prin Cuvântul Său. Așadar, primind rezolvarea, crede, căci cine crede are încredere. Crezând în ceea ce Tatăl spune, punem puterea Sa să lucreze în favoarea noastră. Aceasta este cea mai bună hotărâre. Chiar de vrăjmașul vine cu toată forța ca să ne biruiască, nu va reuși, căci Sfântul Duh ne va veni în ajutor.

         De am fost deja sloboziți de Isus, suntem cu adevărat slobozi  (Ioan 8.36). Acum, ne revine nouă să luptăm împotriva ispitelor, ce au doar un scop – acela de a ne lua din mâinile lui Dumnezeu. Determină că vei trăi potrivit orânduirilor din Scripturi. Nimeni nu va reuși să smulgă nici măcar un singur fiu al lui Dumnezeu din mâinile sale puternice (Ioan 10.28).

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!