Mesajul zilei

14/03/2017 - NU ÎNTÂRZIA SĂ MULȚUMEȘTI

”În ziua aceasta, au jertfit Domnului, din prada pe care o aduseseră, şapte sute de boi şi şapte mii de oi”

2 Cronici 15.11

 

      Diavolul fură sămânța de la cel care comite păcatul nerecunoștinței. De aceea, nu măsura ceea ce faci pentru Domnul, căci El îi cinstește pe cei care Îl cinstesc.

         Nerecunoștința față de Domnul este un păcat foarte grav. A înceta de a mai oferi jertfe de slavă nu este o bună atitudine. Isus a fost nemulțumit de cei nouă leproși care nu s-au dus să-I mulțumească, dar l-a binecuvântat pe samariteanul care, deși era străin de Legământ, s-a întors și I s-a închinat (Luca 17.11-19). Ar fi bine pentru cei ajutați la nevoie să aducă mulțumiri. Chiar de vor trebui să facă vreo cheltuială, ar trebui să ieie o parte din avuție – din binecuvântarea primită sau cheltuiala de care au fost cruțați –, pentru a da cuiva de mâncare, să plătească chiria unei persoane aflată la mare nevoie sau orice altceva Domnul le-ar revela, și să-și invite prietenii și cunoștințele pentru a sărbători. Aceasta Îl bucură mult pe Dumnezeu.

         Cel care amână va constata mai târziu că diavolul i-a furat sămânța, inspirația, dorința. Ceea ce simțim că vrem să facem pentru Domnul va dispărea de nu punem imediat mâna la lucru. Pentru aceasta, sămânța căzută la marginea drumului trebuie să fie imediat strânsă și pusă în pământ bun, altfel, vrăjmașul va veni și o va înghiți.

         Când primești o îndrumare ca să faci ceva pentru Dumnezeu, fii atent și verifică ceea ce este mai bine. De vei face așa, diavolul îți va arăta ceea ce niciodată nu ar trebui să vezi. Oricare ți-ar fi chemarea, primind revelația, nu gândi de două ori. Cuvântul spune că El este cel care dă sămânța celui care seamănă. De Îl slujești pe Tatăl, El îți va da,așadar, pâinea cea de toate zilele. Niciodată să nu ajungi la concluzia că ceea ce ți s-a spus să faci e prea greu. Domnul este cel care hotărăște cât și cum vrea El să te folosească.

         Atitudinea cea mai rea în Împărăția lui Dumnezeu este cea în care fiul lui Dumnezeu se crede nedreptățit în chemarea sa. Prin bunătatea și înțelepciunea Sa, Domnul ne dă o misiune. Fiind aleși, nu trebuie să ne rugăm pentru a confirma dacă aceasta este sau nu voia Tatălui. Dacă El ne-a însărcinat să-I împlinim poruncile, aceasta este pentru El un subiect închis. Putem striga după îndrumare, dar, imediat, trebuie să ne asumăm misiunea și să o realizăm cu toate forțele.

         Scripturile spun că cei care Îl cinstesc pe Domnul vor fi cinstiți (1 Samuel 2.30). Cei care se fac că nu aud sau au alte păreri pe care le consideră mai bune decât cele pe care Domnul le-a revelat, vor plânge cu lacrimi amare de căință când Dumnezeu va veni în slava Sa pentru a-i răsplăti pe cei care I-au fost credincioși. Dar tu, oare de ce parte vei fi? Cum va fi când El îi va răsplăti pe ai Săi pentru credință și dragoste? 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!