Mesajul zilei

15/03/2017 - CONDIȚIA DE SLUJIRE

”De aceea, fraţilor, alegeţi dintre voi şapte bărbaţi, vorbiţi de bine, plini de Duhul Sfânt şi înţelepciune, pe care îi vom pune la slujba aceasta”

Faptele Apostolilor 6.3

Cine oare trebuie să slujească la masă? Alegerea trebuie făcută potrivit orânduielii lui Dumnezeu, ce necesită trei condiții pentru această importantă slujbă. Ori, fără pregătirea Cerurilor, lucrarea nu va fi bine făcută. Așadar, să facem totul în mod desăvârșit spre slava Tatălui!

         Lucrarea Domnului este deosebit de complexă pentru ca numai un om să o poată realiza. Pentru a împlini partea duhovnicească, Cel Preaînalt a stabilit cinci ministere vizând creșterea fiilor Săi. În partea materială, El a concedat diferite calități pentru realizarea sa. 

         Domnul are o viziune diferită de cea a omului. Profetul Samuel, de exemplu, când a fost trimis de Dumnezeu pentru a-l găsi pe unul dintre fiii lui Isai, cel care va fi Împărat peste Israel, a fost impresionat la vederea lui Eliab, crezând că el este cel ales pentru a cârmui poporul ales (1 Samuel 16.6,7). Tot la fel suntem înclinați să-i vedem pe cei care au o înfățișare frumoasă, sunt puternici, culți și au anumite calități pe care societatea le apreciază. Dar adevărul este că nu totdeauna cei ca Eliab vor fi aleși pentru înfăptuirea lucrării Domnului, căci, până la urmă, este făcută de cei pe care Tatăl îi cheamă – care pot fi atât dintre cei cu o înfățișare frumoasă, cât și dintre cei care nu dispun de anumite virtuți.   

         În vechime pe vremea apostoliei lui Hristos pe Pământ, apostolii aleși de Învățător, cei care umblau cu El, au spus cele trei condiții ce îl fac pe orice om biruitor: să aibă o bună reputație, să fie plin de Sfântul Duh și să dețină înțelepciune. Vedeți bine, ei nu vorbeau de cei care ocupau ministerul pastoral, ci, da, de cei care slujeau la masă. Numai cei care ar avea aceste trei binecuvântări vor deține mijloacele pentru a realiza orice slujbă așa cum Domnul dorește.

         În casa lui Dumnezeu, toate subiectele sunt de cea mai mare importanță și numai cel care este pregătit de El este capabil să facă ceea ce Tatăl a stabilit fără a cauza vreo neplăcere oricui ar fi. Mulți dintre cei considerați înțelepți nu sunt totdeauna potriviți pentru a-L reprezenta pe Cel Preaînalt, căci, în momentul ispitei, sunt gata de a-L nega.

         Cei care exercită orice funcție la biserică trebuie să fie aleși de Domnul. Așadar, chiar dacă, după ochiul nostru, cineva fără calitățile necesare ne impresionează și realizează mai mult decât cine are ungerea Înaltului, trebuie să alegem ceea ce spune Dumnezeu cel adevărat. Asemenea oameni pot chiar face dovada celei mai bune silințe, dar, când vrăjmașul apare, îi va amăgi cu totul.     

Ceea ce ne este permis să facem potrivit planului sfânt, fiind realizat cu ajutorul Sfântului Duh, va fi întru slava lui Dumnezeu. Pe de altă parte, fără voia Domnului, slujba noastră va suferi un eșec, căci, până la urmă, nimeni nu poate face de unul singur vrerea Domnului. Este nevoie să existe acei oameni chemați și pregătiți de Cel Preaînalt pentru a sluji la masă. 

                           

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!