Mesajul zilei

16/03/2017 - IMPORTANȚA CUMPĂTĂRII

”Multă vreme n-a voit să-i facă dreptate. Dar în urmă, şi-a zis: ‘Măcar că de Dumnezeu nu mă tem şi de oameni nu mă ruşinez ”

Luca 18.4

Nimeni nu suportă să fie deranjat. Dacă, de exemplu, te afli în pat și vrei să dormi, iar apa de la robinetul din baie începe să picure din când în când, nu vei suporta acel zgomot, nu-i așa? Tot la fel, putem citi această parabolă din Scripturi, când judecătorul nedrept nu a suportat să tot fie deranjat de văduvă, care se ducea în fiecare zi la el cerându-i să-i facă dreptate. Insistența acelei femei l-a făcut pe acel judecător – care se considera atotputernic și nu-L respecta nici pe Domnul și nici pe oameni – să facă dreptate. Așadar, pentru a scăpa de ea, el a hotărât să facă ceea ce îi era de fapt obligație.

         Acest pasaj biblic ne învață să luptăm pentru drepturile noastre. Isus a declarat că Dumnezeu va face cât de repede dreptate aleșilor Săi, care strigă zi și noapte către El (Lucas 18.7,8). Astfel, la Biserică, trebuie să înveți să-ți aperi cauza ! Nu da răgaz Domnului, ci cere-I stăruitor până când dreptatea va fi făcută. Pe lângă aceasta, reprimă-l pe vrăjmaș cu fiecare prilej.

         De multe ori, ne dăm seama că multe autorități acționează ca acel judecător, ca și cum ar fi fost puse în acele funcții pentru a face ce vor, neîndeplinându-și misiunea încredințată. Cât de mult rău cauzează celor îndreptățiți cei care amână hotărârea vreunei sentințe judiciare ! Adevăratul judecător va trebui să ceară socoteală pentru întârzierea de a realiza serviciul pentru care a fost plătit, după cum este pedepsit și profesorul care nu predă lecția așa cum ar trebui  sau doctorul care nu-i îngrijește bine pe pacienți.

         Acea femeie ar fi putut să spună pur și simplu : ”Ce oare pot să fac, dacă asta este voia lui Dumnezeu ?”. Însă, ea a fost înțeleaptă și stăruitoare. De multe ori, nu primim vreo însușire crezând că Domnul trebuie să ne binecuvânteze imediat. Dar adevărul este că, atunci când avem puțină credință sau încetăm de a face ceea ce ne revine, Cel Preaînalt se află în imposibilitatea de a spune da cererilor noastre.

         Dumnezeu nu poate fi comparat cu acel judecător nedrept. Însă, uneori, pare că și El nu ne ajută să se facă dreptate, iar, alteori, zăbovește mult în a ne răspunde la rugăciunile noastre. De ce oare se întâmplă asta? Fiindcă dreptatea cea sfântă vine numai la momentul potrivit, când suntem gata pentru a primi victoria. De exemplu, cei doi orbi din povestea relatată în Matei 9.27-31 au fost ajutați numai după ce au fost pregătiți. Așadar, deși Domnul pare a zăbovi, El este mereu punctual în a-Și împlini făgăduințele. Fă-ți deci partea, iar El te va asculta!        

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!