Mesajul zilei

18/03/2017 - ARĂTÂND CINE SUNTEM

”Cel vinovat merge pe căi sucite, dar cel nevinovat face ce este bine”

Proverbe 21.8

Vinovat este omul care știe să facă binele și nu îl face. Îl recunoști după căile sucite pe care merge, căci îi place greșeala, nedreptatea îl bucură și nu se dă îndărăt de la a înșela orice persoană, chiar de îi este cel mai bun prieten. De aceea, când va muri, nimănui nu-i va fi dor de el.

         Un om care se comportă astfel este ocolit de toți cei care îl cunosc. El nu are pace și nici prieteni buni și se învârte printre oameni de același fel. Lasă în urmă numai amintiri neplăcute, iar vrăjmașul îl folosește mereu pentru a cauza amărăciune și suferințe celorlalți. Cine intră în contact cu el culege numai rele. Mulți își spun chiar creștini, dar faptele lor arată că nu L-au cunoscut niciodată pe Cel Preaînalt. De fapt, cei vinovați îl slujesc pe Satana. Ei nu-și plătesc datoriile, mint și sunt chiar capabili să comită anumite crime, cum ar fi, de exemplu, omuciderea. Nimic bun nu sălășluiește în ei.

         Cel care iubește Cuvântul lui Dumnezeu și Îl împlinește este numit neprihănit de Domnul. Acesta este cu totul diferit de cel vinovat, căci nu fuge de dreptate, nu face rele, fiind capabil să suporte pierderi pentru a respecta poruncile. Cel care practică dreptatea are o cale curată și toate faptele sale Îl slăvesc pe Domnul; el este mereu milostiv, dă cu împrumut fără a aștepta vreo răsplată și patronează lucrarea sfântă. El este recunoscut după urma plină de virtute pe care o lasă în urma sa.

         Lucrarea celui neprihănit este o binecuvântare pentru umanitate. După plecarea sa, contrar a ceea ce se întâmplă cu cel vinovat, toți își aduc aminte cu drag de vorbele și faptele sale. Acolo unde cel neprihănit își pune mâna, se află și mâna Domnului, iar prezența sa bucură inima tuturor, făcându-i să-și dorească să fie împreună cu el. Este credincios din toate punctele de vedere și niciodată nu ar întina căminul aproapelui său, pe lângă faptul că nu este deloc în stare să-și însușească ceea ce aparține celuilalt. Are mereu de transmis un mesaj de la Dumnezeu, iar sfaturile sale sunt ca și apa pe timp de arșiță.

         Dar în ceea ce te privește, oare ce părere au oamenii despre tine ? De nu ai bune mărturii din partea lor, nu vei avea nici din partea lui Dumnezeu. Nu-l lăsa pe vrăjmaș să te înșele; fii mereu un rob credincios, umblând pe calea adevărului, căci cel care practică Cuvântul lui Dumnezeu în toată înțelegerea sa nu va primi nicio învinovățire. Fii neprihănit în toate faptele tale și vei primi consimțământul Cerurilor.               

 

          

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!