Mesajul zilei

22/03/2017 - PĂZIND CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU

”Daţi-le înapoi astăzi ogoarele, viile, măslinii şi casele şi a suta parte din argintul, din grâul, din mustul şi din untdelemnul pe care l-aţi cerut de la ei ca dobândă”

Neemia 5.11

Se cuvine ca mereu să-i respectăm pe cei care fac parte din Împărăția Cerurilor și în acelașți timp sunt parte din Trupul lui Hristos, căci sunt frații noștri. Avem nevoie să-i onorăm, fiind solidari, și nu defăimători, căci, într-o bună zi, ei ne vor putea ajuta.

         Acest pasaj din Biblie arată că Neemia s-a mâniat pe evreii care își subjugau propriul popor. De-ți asuprești un frate este o greșeală fatală, darămite să-l nedreptățești! Niciodată să nu disprețuiești și nici să nu cauzezi vreo suferință cuiva, cu atât mai puțin camarazilor din casa cea sfântă. Tatăl Își răzbună fiii și nu se va lăsa în niciun fel până nu va face dreptate oricărui om ce a fost înșelat sau defăimat. Isus a spus că ar trebui să avem grijă de cei micuți, căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururea faţa Tatălui (Matei 18.10).

         Cum oare va fi tratat individul care a abuzat un băiat sau o fată, sau chiar o femeie sau un bărbat, care sunt parte din Trupul lui Hristos? Ce se va întâmpla cu omul care îl dezonorează pe robul lui Dumnezeu sau nu respectă căminul aproapelui său ? Dacă adulterul, de exemplu, pentru cei nelegiuiți presupune în sine o pedeapsă grea, ce mai poți spune de cel care comite acest păcat față de cineva care face parte din Împărăția Celui Preaînalt. Dumnezeu este sfânt și sfinți trebuie să fie și robii Săi; de aceea, respectă-ți fratele. Femeia aproapelui tău poate fi frumoasă, sau bărbatul vreunei surori, fermecător, dar nu lăsa în niciun chip ca duhul adulterului să-ți folosească inima ca să păcătuiești față de soț. De asta s-a întâmplat, îngenunchează dinaintea Domnului și cere-I cu lacrimi amare izbăvirea și nu te lăsa folosit de cel rău, căci, fără sfințenie, nimeni nu-L va vedea pe Domnul (Evrei 12.14).

         Nu este bine să crezi că te poți opune voii Domnului. Aceasta este valabil și pentru lucrurile materiale sau pecuniare. Trebuie să fim solidari, și nu defăimători. Diavolul va trebui să facă pe cineva să creadă că are un motiv de câștig în relația sa cu ceilalți membri în Trupul lui Hristos. Cel care este în Trup posedă calități ce-ți vor putea fi de mare ajutor. Dar, în cazul în care acest om este dezamăgit de faptele tale, își va folosi oare acesta puterea pentru a te ajuta? Ce oare ți se va întâmpla dacă el îi va relata Domnului intențiile tale față de el? Mare grijă, căci Dumnezeu este răzbunător!                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!