Mesajul zilei

23/03/2017 - FAPTE NEFASTE

”Dar voi v-aţi abătut din cale, aţi făcut din Lege un prilej de cădere pentru mulţi şi aţi călcat legământul lui Levi, zice Domnul oştirilor”

Maleahi 2.8

Trebuie să urmăm mereu calea lui Dumnezeu, fără de abatere. Nu putem fi ca preoții din trecut care au călcat legământul și au aruncat cu pietre pentru ca mulți să-și vadă sfârșitul. Datoria ne este de a fi pilde de robi credincioși ca să nu cădem și nici să nu dăm prilej pentru ca cineva să fie judecat.

         Dumnezeu ne-a arătat o cale de urmat, Cuvântul Său, care este Însuși Domnul Isus. El a venit pe lume, Și-a lăsat slava, S-a întrupat, a plătit prețul învierii noastre, a murit în locul nostru, a fost pus în mormânt, s-a coborât în infern, l-a biruit pe Satana și, în cea de-a treia zi, a înviat, lăsîndu-l pe diavol, cu toți demonii săi, biruit în vecii vecilor. Astăzi, Domnul poartă în mâinile Sale cheile morții și ale Locuinței morților (Apocalipsa 1.18), I s-a dat toată puterea în cer și pe pământ (Matei 28.18) și stă așezat la dreapta Tatălui (Matei 26.64).

         Cuvântul lui Dumnezeu este Calea către fericire. În ea regăsim voia lui Dumnezeu pentru fiii Săi. Așadar, oricine este înțelept nu trebuie să se abată de la ea. Cel care se abate pierde comuniunea cu Dumnezeu și cade pradă atacurilor vrăjmașului. Cei care nu urmează calea nu se vor înălța cu Isus, căci sunt la fel de rătăciți sau chiar mai rău decât păcătoșii ce nu au auzit niciodată mesajul Evangheliei.

         Domnul a făcut un legământ cu fiul lui Iacov, Levi, ai cărui moștenitori vor fi preoți întru veșnicie. În această poziție, ar fi trebuit să onoreze Numele Domnului și legământul făcut și, în consecință, fiii săi s-ar fi putut bucura și ei de pace și viață desăvârșită. Levi s-a bucurat și a umblat cu Domnul. Cu toate acestea, cei care au venit apoi au propovăduit ceea ce le convenea, nesocotind calea lui Dumnezeu. Rezultatul nu a fost altul decât că au fost judecați drept răspunzători pentru greșelile norodului. În Noul Legământ, creștinii au fost făcuți preoți ai Domnului.

         Isus nu ne-a mântuit doar pentru a nu ajunge în infern, ci ne-a făcut împărați și preoți (Apocalipsa 1.6) pentru a spune Adevărul tuturor. Fiecare creștin este responsabil de a aduce slavă Numelui Domnului, făcându-i pe cei rătăciți să strige acest Nume și să-L folosească pentru ca cei bolnavi să fie lecuiți, iar cei asupriți să fie sloboziți. Ceea ce se poate observa la majoritatea popoarelor lui Dumnezeu este faptul că Noul Legământ este întinat cu învățăminte înșelătoare. Fratele meu, să știi că orice învățătură creată de om este neclară și nepilduitoare.

         Oamenii învață mai mult și mai bine prin exemplul pe care li-l dăm. De aceea, trebuie să trăim Cuvântul lui Dumnezeu pentru a nu ne îndepărta de la Cale, pentru a nu cauza rău nimănui, ci pentru a proslăvi Numele Domnului. Cel mai rău lucru este când credința noastră începe să fie doar o practică religioasă ; așadar, trebuie să fugim de reguli și de credințele populare pentru a sluji cu dăruire Cuvântul, sfârșind prin a fi biruitori.

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!