Mesajul zilei

24/03/2017 - ÎNȚELEGERE TRUNCHIATĂ

”Când mă gândesc, mă înspăimânt şi un tremur îmi apucă tot trupul”

Iov 21.6

         O singură greșeală face ca înțelegerea să fie trunchiată. Astfel, nu ascunde nimic Domnului și nici nu vorbi de ceea ce nu înțelegi. Înainte de orice, fii cinstit și urmează ceea ce este scris în Biblie, căci, Dumnezeu Își onorează Cuvântul.

        La început, Iov credea că nu are nicio vină pentru problemele pe care le avea și că Domnul era cel care îl făcea să sufere. Însă, mai târziu, patriarhul și-a dat seama că lipsa lui totală de încredere în Cel Preaînalt l-a făcut să cadă în mâinile diavolului (Iov 3.25).

        Așa cum acest personaj biblic a reacționat de prima dată, tot așa aproape mereu omul nu vede motivul suferinței sale. Chiar până și mulți criminali cred că nu au comis nicio faptă teribilă luând viața cuiva care, de exemplu, i-au deranjat în vreun fel. Tot așa, cei care comit adulter caută să găsească scuze pentru faptele lor perverse.

        Fratele meu, Dumnezeu nu lasă pe nimeni să se amăgească. Dimpotrivă, El procedează astfel încât conștiința noastră să nu ne dea pace, arătându-ne că am greșit. Însă, este ceva specific omului de a ascunde și de a se dezvinovăți. Așadar, la cea mai ușoară mustrare de conștiință, intră în prezența Celui Preaînalt și mărturisește-ți greșeala, chiar de a fost un simplu cuvânt rău-intenționat, o privire sau o hotărâre greșită. Mărturisește, mărturisește și iar mărturisește tot ceea ce simți că a fost făcut cu răutate. 

         Cine își spune Tatălui păcatele – chiar și cele gândite sau intențiile din străfundurile inimii – și încetează de a le mai practica dobândește îndurarea cea sfântă.

         Nu este înțelept să vorbești despre ceea nu înțelegi și nici să te joci cu vorbele. Este mai bine să taci decât să spui ceva ce ar putea fi contrar Cuvântului lui Dumnezeu. Roagă-te și cere călăuzirea Domnului, fără să scornești vreodată doctrine zadarnice prin cuvintele sau gândurile tale.

        Ceea ce se află în Scripturi a fost dovedit de Domnul. De fapt, nu există nicio afirmație biblică făcută aleatoriu, fiincă orice Cuvânt, înainte de a fi spus, a fost verificat, pentru a ști de poate fi dat mai departe fără să existe nici cea mai mică posibilitate de a face pe cineva să greșească. Așadar, în orice situație te-ai afla, urmează ceea ce Domnul a spus.

        Isus a afirmat că cerurile și pământul vor trece, dar cuvintele Sale nu vor trece (Matei 24.35), iar astfel, El onorează ceea ce a fost scris în Cartea Sfântă. Așadar, cine își înrădăcinează pașii în Cuvintele lui Dumnezeu nu se va clătina niciodată și nici nu va face ceva care să-i dea dușmanului dreptul de a te asupri. A te încrede în Dumnezeu înseamnă să te încrezi în ceea ce El spune! 

          Este bine să fii cinstit. De aceea, cel care a fost ispitit să se gândească la vreo greșeală sau să facă ceva nepermis, trebuie să mărturisească și să spună ce a simțit in timpul ispitei. Apoi, imediat, trebuie să ceară iertare, iar această dorință greșită să-i fie îndepărtată, căci Domnul lucrează cinstit (2 Corinteni 8.21).

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!