Mesajul zilei

25/03/2017 - DE LA CINE OARE IEI AMINTE?

”Cel rău ascultă cu luare-aminte la buza nelegiuită şi mincinosul pleacă urechea la limba nimicitoare”

Proverbe 17.4

Există două feluri de lucrări: cea adevărată, realizată potrivit Cuvântului lui Dumnezeu, și cea mincinoasă, care, în loc să ieie aminte la îndrumarea sfântă, preferă să plece urechea la buza nelegiuită. Fii credincios și alege să asculți de glasul Domnului.

          În tot ceea ce face, omul poate realiza o lucrare bună sau una rea. Facem treaba bună atunci când ascultăm de ceea ce Domnul ne învață în Scripturi. Însă, de fiecare dată când, deși avem intenții bune, încetăm de a împlini voința sfântă, înfăptuim un lucru rău. De exemplu, un sfat, de nu este împuternicit de Cuvântul Sfânt, poate duce pe om în infern, căci, atunci când va asculta Evanghelia, va putea hotărâ să nu se convertească; până la urmă, poate a primit îndrumarea cuiva care nici nu crede în Dumnezeu.      

         Tot ceea ce facem cu cuvintele sau cu felul nostru de a ne comporta va trebui să fie realizat ca și cum ar fi făcut pentru Domnul. Cunoști pe cineva care face lucruri rele, aceasta este fiindcă ascultă cu luare-aminte de buza nelegiuită. Mulți sunt cei care combat lucrarea Domnului prin faptul de a fi convinși că rezolvarea problemelor umanității constă în educația lumească, prosperitate și lege – ceea ce este bine, dar nu este soluția pentru greutățile cu care omul se confruntă. Buza ce spune nelegiuiri este cea care Îl dezminte pe Creator și crede că moartea pune capăt tuturor lucrurilor, iar omul nu are nevoie de Tatăl ceresc.

         Oricine poate fi un mincinos sau un om ce spune adevărul; depinde cât de mult veghezi asupra cuvintelor Domnului. Cel care mărturisește ceea ce Scripturile spun este considerat în lumea duhovnicească drept adevărat. Dimpotrivă, acela care se opune Cuvântului lui Dumnezeu dinaintea Celui Preaînalt, îngerilor Domnului, a diavolului și demonilor săi este considerat mincinos. Toți cei care acționează în acest fel vor trece prin cea de-a doua moarte – despărțirea veșnică de Dumnezeu (Apocalipsa 21.8).

         Pe cel rău îl recunoști după atenția pe care o dă vorbelor rele. Acestuia nu-i pasă de propovăduirea Evangheliei, trăiește departe de adevăr și se interesează numai de câștigul de la o zi la alta. Cel mincinos nu are nimic de oferit nimănui și chiar ar putea fi întâlnit în cele mai vestite biserici. Acest fel de om se preface că ia seama la ce Domnul spune, dar, de fapt, nu o face niciodată.

         Ca creștini, este obligația noastră de a asculta cu luare-aminte la ”oracolul” lui Dumnezeu – Cuvântul Său. De fapt, robul întru credință trebuie să vorbească numai ceea ce provine de la Domnul Său. De aceea, până și glumele sau limbajul celor nelegiuiți trebuie evitate de cei care Îl au pe Isus drept Mântuitor în viață.

         Așadar, fratele meu, fii credincios în toate cele și nu te lăsa niciodată călăuzit de buza celor rătăciți. 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu tine!