Mesajul zilei

29/03/2017 - DOUĂ JUDECĂȚI

”Te rog fierbinte, înaintea lui Dumnezeu şi înaintea lui Hristos Isus, care are să judece viii şi morţii, şi pentru arătarea şi Împărăţia Sa: propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi nelatimp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura”

2 Timotei 4.1,2

Judecata finală va fi treabă serioasă, căci,  în ziua hotărâtă, viii și morții vor fi judecați, iar Cuvântul îi va ierta sau condamna. Așadar, fii vigilent și încearcă să-i salvezi pe cei care se îndreaptă spre focul cel veșnic.

            Nimeni nu poate să-și permită să-L slujească pe Domnul cu nebăgare de seamă, fiindcă Cuvântul Său spune că cei care procedează astfel sunt blestemați (Ieremia 48.10). De îndată, creștinul care, de exemplu, va înceta evanghelizarea va avea parte de greutăți și va da socoteală lui Dumnezeu. Preocupat de acest lucru, apostolul Pavel a fost foarte clar cerându-i lui Timotei, dinaintea lui Dumnezeu și Domnului Isus, să propovăduiască Buna-Vestire în orice moment. Mai mult, aceasta a fost cea din urmă poruncă a Învățătorului către toți discipolii Săi: să se ducă în toată lumea și să propovăduiască Evanghelia oricărei făpturi (Marcu 16.15). Așadar, chiar și astăzi, cel care nu-L slujește va fi mustrat (de citit pilda talanților din Matei 25.14-30).

             Evident, se înțelege prin morți cei care au murit înainte de cea de-a doua venire a lui Hristos și prin vii cei care nu au murit până-n acea zi. Însă, cred că acest pasaj din 2 Timotei definește ca vie făptura ce a fost mântuită – a trecut de la moartea cea veșnică din nou la viață - și ca moartă acea făptură ce rămâne în păcat. Așadar, nu numai cei care l-au respins pe Mântuitor, dar și cei care s-au născut din nou vor fi supuși Judecății de Apoi.

            Se poate observa că Pavel vorbește despre două judecăți: una ce va avea loc la cea de-a doua venire a Domnului, iar cealaltă, în Împărăția Sa. Este bine ca toți creștinii să se pregătească și să nu se lase stăpâniți de vrăjmaș, care, prin ispitele sale înșelătoare, îi face să fie comparați cu sămânța ce a căzut printre spini (Matei 13). Din nefericire, grijile vieții, obsesia înavuțirii și ambiția deșartă i-au împiedicat pe mulți să dea rod. De fapt, fără frica de a greși, pot spune că majoritatea este mai mult interesată de bunurile acestei lumi – de a cumpăra și vinde, de a se căsători și de a da în căsătorie, așa cum s-a întâmplat la venirea lui Noe (Matei 24.37-42) – decât să asculte călăuzirea cea sfântă.

            Fratele meu, Isus a spus că acel Cuvânt pe care ni-l va trimite inimii va avea menirea de a ne ierta sau osândi (Ioan 12.47,48). Însă, să nu te joci cu ceea ce El spune, căci aceasta-I este voia pentru viața ta. Nu înceta de a împlini planul cel sfânt!

            Potrivit lui Pavel, trebuie să fim insistenți și să vorbim despre Adevăr la timp și în afara timpului. Cere Tatălui înțelepciune și transmite mereu Mesajul de mântuire tuturor celor pe care îi vei întâlni; până la urmă, neclintirea ta îi va putea smulge din foc și rătăcire.

Aceasta ne este misiunea cea mai mare: să ducem Mesajul cel sfânt tuturor oamenilor din toate locurile. Așadar, trebuie să o îndeplinim neîncetat, fiincă este mai bine să fii considerat neplăcut de către unii, decât să fii considerat iresponsabil de către Dumnezeu.                                                                                                                                                                                            

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!