Mesajul zilei

01/04/2017 - NECLINTIREA LUI DUMNEZEU

”Îngerul Domnului a venit a doua oară, l-a atins şi a zis: „Scoală-te şi mănâncă, fiindcă drumul pe care-l ai de făcut este prea lung pentru tine.”

1 Împărați19.7

Unul dintre lucrurile de care trebuie să ne amintim ar fi că nimic nu este de nevăzut vederii lui Dumnezeu. El vede și știe totul. Dacă El ne atrage atenția că trebuie să fim vigilenți față de anumite situații, aceasta este deoarece cunoaște capcanele pregătite pentru a ne lua prin surprindere ca să ne înrobească și să suferim. Acele lucruri de zi cu zi sau imposibil de a ne atinge, planificate de vrăjmaș, nu-L vor preocupa niciodată pe Domnul, însă, orice avertizare pe care El ne-o dă trebuie luată în serios.

            Viziunea noastră este una îngustă. Vedem numai ceea ce este firesc, așa cum omul normal vede, însă Domnul cunoaște totul. Primind de la Dumnezeu viziunea Sa duhovnicească – Cuvântul Său – trebuie să ne hrănim cu această revelație și să facem cu precizie ceea ce El ne călăuzește. Multe probleme vor putea fi evitate de cei care acordă credit la ceea ce Tatăl ne avertizează și ne învață. Urmând îndrumarea din ceruri, oamenii nu se vor împotmoli niciodată (Psalmii 119.105). 

            Când Dumnezeu ne oferă o hrană, trebuie să ne înfruptăm din ea pe cât putem. Este nevoie să ne hrănim bine din ”mâncarea” pe care El ne-o oferă. În viața obișnuită se știe că de mâncăm prea mult și nu ardem grăsimea înghițită, vom deveni obezi. La nivel spiritual se întâmplă același lucru. Trebuie să mâncăm din tot ceea ce El ne oferă și să facem ceea ce ne poruncește, ”arzând” până și ultima picătură de ”grăsime”. Revelațiile sfinte ne asigură acele condițiile pentru a putea face voia Domnului.

Cel care este plin de zel în lucrarea lui Dumnezeu este hrănit de la sine; cel care doarme, însă, trebuie să fie trezit pentru a nu pierde ceea ce îi este propovăduit. După ce ai mâncat, umblă, făcând ceea ce ți-a fost poruncit și nu te du înapoi la dormit. Niciodată să nu nesocotești ceea ce Domnul te învață, ci, dimpotrivă, asumă-ți, revendică-ți și valorifică-ți drepturile.

Cine nu-și va lua în seamă revelațiile pe care Dumnezeu i le dă își va vedea rugăciunile neîmplinite. Este nevoie să fim în comuniune toată ziua pentru a nu ne îndepărta de planul cel sfânt și pentru a nu-l lăsa pe vrăjmaș să ne înșele și să ne facă să suferim. Drumul nostru nu este unul scurt și nici nu este cel al leneșilor (Proverbele 13.4). Dumnezeu are un plan plin de realizări pentru viața ta. Înfruptă-te din pâinea ce îți este oferită de trimisul Domnului.

Hrana pe care Cel Preaînalt ți-a pregătit-o te va ajuta în lungul parcurs de a-L sluji. Tatăl are forța necesară pentru ca tu să poți duce lupta cea bună, să-ți isprăvești alergarea și să-ți păzești credința (2 Timotei 4.7). Așadar, hrănește-te bine din ceea ce îți este propovăduit și viața îți va fi încununată de gloria și slava în Dumnezeul nostru.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!