Mesajul zilei

06/04/2017 - AVERTISMENT IMPORTANT

“Pentru că în zilele acelea va fi un necaz aşa de mare, cum n-a fost de la începutul lumii pe care a făcut-o Dumnezeu până azi şi cum nici nu va mai fi vreodată”

Marcu 13.19

Zilele ce vor anticipa cea de-a doua venire a Domnului Isus vor fi groaznice. Va fi un necaz așa de mare cum n-a mai fost niciodată înainte de sfârșitul lumii. Umanitatea a trecut deja prin momente foarte grele, atât în vechime cât și în ultimul timp. Drept exemplu, putem aminti ceea ce li s-a întâmplat evreilor care trăiau în Germania la sfârșitul anilor `30 și începutul anilor `40, când au plătit scump pentru faptul de a se fi aflat într-o țară stăpânită de furia cuiva căruia puțin îi păsa de le făcea rău.

A crede că omul s-a schimbat sau că ceva asemănător nu se va mai întâmpla înseamnă să nu faci caz câtuși de puțin de revelația dată de însuși Domnul. Necazul de care am vorbit este pe drum și, la vremea potrivită, va sosi. Cine nu se va afla în Cuvântul lui Dumnezeu va fi abandonat aici pe pământ și va fi martor la cel mai mare potop prin care omul va fi trecut vreodată (Matei 24.40-42).

Acesta este purul adevăr. Isus nu este vreun om de nimic care să răspândească zvonuri false. Avertizarea Sa trebuie să fie luată în serios cât și tot ceea ce Cuvântul sfătuiește, căci pentru a evita această situație grozavă trebuie acționat cu teamă față de Dumnezeu. Nici chiar femeile gravide sau cele ce vor alăpta în acele zile nu vor fi cruțate (Matei 24.19). În vremurile acelea, smerenia, dragostea și prețuirea vor dispărea cu totul.            

Cel mai bun lucru de făcut este de a fi în comuniune cu Tatăl, pentru ca, atunci când nenorocirea va avea loc, să poți fi cruțat de cea mai grea și groaznică tragedie. Este bine să fii gata pentru a nu fi găsit printre cei ce vor fi abandonați. Va fi de bine numai pentru cei ce vor fi răpiți și duși în ceruri.

 Dimpotrivă, va fi foarte multă suferință pentru cei care, astăzi, nu se dedică credinței și trăiesc ca oamenii din vremea lui Noe: căsătorindu-se și aranjând căsătorii, cumpărând și vânzând, dar fără să fi dat nici cea mai mică atenție Cuvântului ce se înfiripea în omul lui Dumnezeu. Este dezamăgitor, căci astfel trăiesc mulți din poporul Domnului.

Cele mai grozave războaie, chiar și genocidele ce au avut loc și ce vor mai veni, nu pot fi comparate cu ceea ce se va întâmpla la sfârșitul veacurilor. Domnul ne-a avertizat pentru ca acest teribil lucru să nu ne ia prin surprindere.

Luptă pentru a fi judecat de Cel Preaînalt drept un om credincios (Luca 12.37; Apocalipsa 2.10). Așadar, numai așa vei putea scăpa de cea mai mare nenorocire din câte se vor fi întâmplat. Dumnezeu va ști, însă, cum să-i scape pe ai Săi și îi va salva din groaznica nenorocire ce le va lua mințile tuturor celor care nu vor fi răpiți de preaiubitul nostru Mântuitor.    

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!