Mesajul zilei

08/04/2017 - PROFILUL ÎNVINGĂTORULUI

”Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui!”

Psalmi 1.2

Există legi de toate tipurile în jurul nostru. Ploaia nu vine din întâmplare, după cum și semințele nu încolțesc oricum. Ceea ce mâncăm ne face să creștem sau ne distruge, iar ceea ce vorbim ne ridică sau ne prăbușește. Legea Domnului este cea mai desăvârșită dintre toate (Psalmi 19.7-11). Grație ei, El menține în viață toate ființele, ordinea este păstrată în Cosmos, iar dorințele și nevoile noastre cele mai elementare ne sunt împlinite. Oamenii care iubesc Legea lui Dumnezeu sunt cei care o păzesc cu sfințenie și o respectă de bună voie.

Când ne punem dragostea în Legea lui Dumnezeu, ne dovedim mai presus decât cei care pur și simplu o îndeplinesc, sau decât alții care, deseori, doar o respectă. Aceasta ne aduce un avantaj enorm. Nu este mic numărul oamenilor care nu au înțeles niciodată necesitatea de a participa cu dragostea de viață la Legea cea sfântă, căci mereu sunt în căutarea înavuțirii și plăcerilor lumești. De multe ori, pentru a reuși, aceștia își depășesc limitele. Însă, cei care slujesc cu dragoste Legea Domnului au totdeauna o atitudine pozitivă și, în fiecare bătălie, sunt biruitori. Dimpotrivă, oamenii care dau prioritate lucrurilor lumești și doar respectă ceea ce este scris pentru a nu ajunge în infern reușesc să primească binecuvântările arareori și cu mult greu.

Îndrumarea Bibliei pentru a obține reușita veșnică este de a reflecta asupra Legii Domnului. Aceasta lărgește înțelegerea, aduce pacea și ne întărește dinaintea provocărilor. Aceste două sfaturi sunt esențiale în actul revelațiilor pentru a nu pierde nicio luptă. Cine împlinește cu dragoste Legea lui Dumnezeu și trăiește reflectând mereu la ea va avea înțelepciune și putere pentru a înfrânge vrăjmașul când acesta va ataca.

Isus ne este Exemplul cel mai mare. Fiind Dumnezeu, dar venind ca simplu om, El a analizat Scripturile și a descoperit cine este. El ne-a îndemnat să facem la fel, căci, venind ca om și lipsit de prerogativele Sale cele sfinte, știa că avea nevoie să fie călăuzit în toate de Tatăl. În toate lucrările pe care le făcea și în cuvintele pe care le spunea, se purta potrivit învățăturii primite de la Tatăl (Ioan 17.22,24). Fă și tu asemenea și vei vedea cât este de ușor să umbi cu Dumnezeu.

Implică-te cu toată dragostea în Legea Domnului și gândește-te la ea mereu. Vei descoperi astfel că acest lucru atât de simplu îți va aduce profilul învingătorului. Marii eroi ai credinței au descoperit că, de fac asta, vor trăi exemplar. De aceea au realizat minunății și s-au dovedit a fi oameni excepționali. Ungerea ce vine prin slujirea legilor biblice ne dă o putere peste înțelegerea umană.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă călăuzească!