Mesajul zilei

09/04/2017 - DATINILE

“’Fariseii, însă, şi toţi iudeii nu mănâncă fără să-şi spele cu mare băgare de seamă mâinile, după datina bătrânilor’’

Marcu 7.3

            Mintea omului are capacitatea de a găsi soluții în multe situații, în care, aparent, nu mai există posibilități, iar cu aceste ocazii se nasc datinile. Totuși, aceasta nu înseamnă că Dumnezeu este cel care le-a stabilit. Omul a identificat o lipsă, dar acest lucru nu a fost rezultatul vreunui decret dat de Domnul.

Greșeala este de a crede că anumite reguli sunt porunci sfinte pe care oamenii trebuie să le accepte. Chiar și unele lucrări ale lui Dumnezeu nu trebuie să fie folosite în alte prilejuri, așa cum s-a întâmplat cu șarpele de aramă pe care Moise l-a pus pe un stâlp în pustiu, ascultând de Cel Preaînalt. Scopul Domnului a fost de a-și ajuta poporul la necaz, însă, mai târziu, împăratul Ezechiel a trebuit să nimicească aceste datini, căci poporul se închina la ele (Numeri 21.9; 2 Împăraților 18.4). Singurul drum de urmat mereu este cel al poruncilor scrise în Sfânta Biblie. Domnul le-a pus acolo pentru a fi păzite cu orice prilej în care El ne călăuzește.

            Până la urmă, este de înțeles dacă unii încearcă să-i ajute pe alții cu soluții salvatoare, însă, după cum am văzut, nu orice rezolvare este adusă de Domnul. De o găsim, însă, trebuie să-I mulțumim Celui Preaînalt pentru capacitatea ce ne-a fost dată, dar din care nu trebuie să facem o doctrină. Numai Cuvântul lui Dumnezeu poate fi folosit în orice situație (2 Timotei 3.16,17).

Alt lucru important de respectat este de a nu cultiva ceea ce Dumnezeu a folosit pentru a ne călăuzi în vreun necaz, căci numai Lui trebuie să ne închinăm. În plus, cine a fost folosit trebuie să fie smerit și să recunoască asta, căci, fără ajutorul direct sau indirect al Domnului, nimeni nu va reuși să facă absolut nimic. Adu-ți aminte că, de mintea reușește să găsească rezolvarea, fără îndoială, Dumnezeu a fost cel care ți-a dat această capacitate. Astfel, numai El trebuie neîntrerupt să primească slava.

            Cine va lăsa deoparte obiceiurile omenești și va urma îndeaproape Cuvântul lui Dumnezeu va fi mereu ajutat. Acel lucru în care omul crede că-l poate ajuta nu va funcționa totdeauna. Gândește-te la cel care a simțit o durere și a hotărât de unul singur să ieie un medicament, iar durerea a trecut. Apoi, el a început să spună tuturor că acel medicament poate vindeca pe oricine de orice suferință. Ori, nu totdeauna problema celorlalți este cauzată de același rău ce a fost simțit de cineva anume. Cel mai sigur în orice situație este de a-L căuta pe Domnul și de a renunța la datinile lumești, căci acestea, fiind rezultatul cunoașterii umane, pot zădărnici lucrările Domnului (Marcu 7.6-13).

            Așadar, cel care Îl va găsi pe Cel Preaînalt și Îi va urma călăuzirea va avea mereu reușită.           

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!