Mesajul zilei

11/04/2017 - SUNTEM EGALI

”N-a făcut nicio deosebire între noi şi ei, întrucât le-a curăţit inimile prin credinţă”

Faptele Apostolilor 15.9

             Apostolul Petru a fost folosit pentru a aduce revelația unui mare adevăr. Până atunci, el se credea mai bun decât oricine și, fiind monoteist, îi disprețuia pe ceilalți, căci Îl slujea pe Domnul, în timp ce restul popoarelor erau înșelate de vrăjmaș printr-o mulțime de dumnezei. Așadar, Dumnezeu ne-a făcut să devenim un singur popor împreună cu descendenții lui Avraam. Oricare ți-ar fi originea, credința în Hristos este singura cerință pentru a fi în Dumnezeu. Căci, nimic și nimeni nu te poate împiedica să primești binecuvântările sfinte.

            Suntem egali în toate cele. Născându-ne din nou, am fost reîntrupați după aceeași ”formă” cu Isus. Prin El, Tatăl ne-a făcut plăcuți Sieși. Când orice om hotărăște să-L caute pe Domnul și să-I facă voia, se află în prezența Tatălui, a Cuvântului și Sfântului Duh, fiind înviat întru Hristos. Pentru noi, ființe umane, acest proces este complicat, dar este important în mântuirea noastră, căci, fără el, nu vom ajunge în Împărăția Cerurilor (Ioan 3.3-8).

           Nu contează ce origine ai. Poți avea ascendență africană, europeană, asiatică sau indigenă. Dacă cineva din familia ta sau chiar tu însuți ai fost robul duhurilor rele, care te-au folosit și te-au întinat prin vrăjitorie, necinste, preacurvie sau orice alt fel de greșeală, nu accepta să fii discriminat, căci reîntrupat în Hristos, acum ești membru al familiei lui Dumnezeu. Suntem neprihăniți prin credință, ceea ce ne dă dreptul de a sta în picioare dinaintea lui Dumnezeu fără a trebui să ne plecăm capul și să ne recunoaștem inferirori. Am fost întrupați în Isus prin dreptatea lui Dumnezeu și, de aceea, putem și trebuie să-l înfruntăm pe vrăjmaș cu capul sus, fără niciun sentiment de inferioritate. În Hristos, suntem neprihănirea lui Dumnezeu (2 Corinteni 5.21).

          Pe lângă toate acestea, facem parte din Trupul lui Hristos, Isus fiindu-I capul, iar noi celelalte mădulare. Așadar, suntem părți ale aceluiași trup din care Fiul lui Dumnezeu este parte. Ori, de este așa, rezultă că avem aceeași autoritate și putem realiza aceleași lucruri pe care El le făcea și le face. Ceilalți care L-au slujit pe Dumnezeu în vechime nu au o poziție mai bună decât a noastră, căci El nu a făcut nicio diferență între noi și ei.

           Astăzi, renașterea noastră este desăvârșită. Același Duh Sfânt ce a venit asupra lui Isus și apoi asupra apostolilor a venit și asupra noastră, făcându-ne speranța lui Dumnezeu. El ne-a poruncit să-I împlinim voia, propovăduind fiecărei ființe să lase deoparte zădărniciile și să se pocăiască pentru a putea trăi vremurile de înnoire neprihănită a Domnului. Cel Preaînalt dorește ca nimeni să nu se lase pradă rătăcirii și toată lumea să poată dobândi deplina cunoaștere a adevărului (1 Timotei 2.4).

           

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!