Mesajul zilei

16/04/2017 - ȚI-A VENIT VREMEA

”Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui”

Eclesiastul 3.1

Vorbim mult despre vremea lui Dumnezeu, dar aceasta ne este scuză pentru a nu face ceva sau pentru a nu fi reușit vreun răspuns la rugăciunea noastră. Vremea noastră este acum! Nu este bine să ne folosim de tot felul de subterfugii pentru nereușită, ce are loc fiindcă acționăm în afara voinței divine sau nu facem corect rugăciunea în credință. Odată ce ai înțelegere în Cuvântul lui Dumnezeu, a sosit ceasul ca ceva să ți se împlinească sau să primești binecuvântarea (Lucas 4.21). Astfel a spus Isus când a citit în sinagoga din Capernaum textul lui Isaia 61.

Este clar că Tatăl Își are anumite vremuri pentru vrerea Sa. Însă, revelându-ne voia Sa prin Scripturi ne spune că un anumit lucru ne aparține. Așadar, noi suntem cei care determinăm când și cum ni-l vom însuși. În Cuvânt, există nenumărate afirmații ce ne învață asta. De exemplu, am văzut cum israeliții s-au temut văzându-l pe Faraon venind pe urmele lor și au strigat cu disperare. Moise a simțit că trebuie să le dea un cuvânt de încurajare. Atunci, el a început să se roage, dar a fost mustrat de Cel Atotputernic. De fapt, Moise ar fi trebuit să înceteze de a-L striga pe Dumnezeu și să-i pună pe israeliți să-și continue drumul (Exod 14.9-15). Când Cuvântul ne este revelat, trebuie să-L împlinim și să nu mai stăm la picioarele lui Hristos strigând.

Domnul a determinat ca lumina pe care am obținut-o în Scripturi să ajungă până la noi. Aceasta este vremea luminării biblice cum niciodată nu a mai avut loc. Astăzi, înțelegem mai mult pe Isus decât cei care au umblat cu El vreme de peste trei ani. În prezent, există mai multe prilejuri de a-i recupera pe cei rătăciți în Împărăția lui Dumnezeu decât pe vremea apostolilor, însă, nu știm să profităm. Este de ajuns să ieșim pe străzi și să vorbim cu oricne despre dragostea lui Dumnezeu, căci Domnul Își va începe imediat lucrul și Își va face lucrarea binecuvântată.

Cine stă cu brațele în sân spunând că Tatăl l-a pus să-și țină guraînchisă în acest an, cât și anul trecut, nu a făcut nimic pentru că Dumnezeu l-a învățat așa, dar, de fapt, are nevoie de eliberarea duhului. Cu cât Îi oferim mai mult, cu atât mai mult vom fi folosiți. Mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă (Isaia 59.1). Trebuie să învățăm poporul să strige, căci Dumnezeu se află în vremea de a da răspuns.

Nu contează ce ai fost învățat. Ieși acum și înfăptuiește ceea ce Domnul ți-a poruncit să faci. Lumea așteaptă descoperirea fiilor lui Dumnezeu (Romani 8.19). Există o putere trimisă deja din Ceruri, gata de a lucra și care poate lecui, slobozi, aduce belșug și face ceea ce ți-a fost spus și făgăduit.

Îndrăznește să crezi ! Fii curajos ca cei care L-au slujit cu adevărat pe Domnul în vechime. Dumnezeu te va folosi așa cum a făcut cu Pavel și ceilalți frați care I-au fost robi în vremea Bibliei. Acum ți-a venit vremea înfăptuirii Cuvântului!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!