Mesajul zilei

18/04/2017 - DUMNEZEU LUCREAZĂ

”După ce i-a dus în casă, le-a pus masa şi s-a bucurat cu toată casa lui că a crezut în Dumnezeu”

Faptele Apostolilor 16.34

         Pavel a fost nedreptățit în orașul FILIPI, unde se afla din poruncă sfântă pentru a propovădui Evanghelia. Pentru faptul de a fi eliberat o tânără femeie de duhurile rele a fost biciuit și pus în închisoare, unde, deși era rănit, continua să-L slăvească pe Tatăl. Domnul a făcut să aibă loc un cutremur și porțile celulei din închisoare – unde se afla închis și Silas, alt slujitor al lui Dumnezeu – s-au deschis. Gardianul, care cu câteva ore înainte îi prinsese cu mâinile de un stâlp, a fost oprit de ei să nu se omoare. Astfel, Pavel l-a făcut să se mântuiască și, eliberat, gardianul i-a dus acasă la el și i-a pus la masă.

         Ceea ce a făcut ca puterea lui Dumnezeu să lucreze în acel mod special a fost credința robilor Domnului, care, deși erau loviți, cu durere în trup, Îl slăveau. Nu da voie ca nimic să nu te împiedice din a-L slăvi. Unirea ta cu Tatăl este de o importanță fundamentală pentru ca să te înalți în duh și să te eliberezi de orice te ține prins de stâlpii acestei lumi. Dumnezeu îi cinstește pe cei care Îl cinstesc.

Când ei au arătat că nimic nu-i putea ține închiși, Domnul a intervenit și a deschis toate închisorile, chiar și criminalii beneficiind de aceasta. Lucrarea Sa este destinată și tuturor celor care au făcut lucruri greșite. Da, chiar și cei care au fost folosiți de vrăjmaș în mod necurat își pot dobândi eliberarea când Hristos lucrează. Taina este să I te deschizi Lui (Marcu 2.17). Toți prizonierii se uitau cu atenție la slava pe care oamenii lui Dumnezeu I-o aduceau Domnului. Este bine să fii atent la ceea ce creștinii fac pentru Dumnezeu, căci El este cel care le dă puterea de a vorbi despre El și de a-L slăvi.

Apostolul Pavel l-a oprit pe acel om să comită suicid și l-a dus la Hristos, botezându-l în acel moment. Lucrarea sfântă nu trebuie făcută după cum se fac lucrările omului. Dacă Domnul lucrează, nu va fi nevoie să aștepți o vreme pentru a vedea dacă omul s-a convertit cu adevărat. Este de ajuns să acționezi după ceea ce Sfântul Duh călăuzește. De fapt, Cel Preaînalt se afla la comanda desăvârșită a tot ceea ce se întâmplase în acea noapte.

        Bucuria gardianului a fost atât de mare încât i-a luat pe apostoli acasă și i-a pus la masă. Așadar, el și familia sa, deja participanți la credința pe care acei apostoli o dețineau și o făceau cunoscută, se bucuraseră mult în Domnul. Ce noapte plină de binecuvântări a fost! Ce momente plăcute vei petrece și tu de îl vei lăsa pe Duhul Domnului să te călăuzească în toate cele. Este bine să urmezi poruncile cerești, căci, astfel, și tu vei beneficia de lucrările sfinte.

Dumnezeu lucrează în momentele cele mai grele. Când lucrează Domnul, nimic nu I se poate împotrivi (Isaia 43.13). Nu pierde șansa de a-L avea la lucru în favoarea-ți.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!