Mesajul zilei

27/04/2017 - FIICELE AMĂGITE

”Domnul zice: „Pentru că fiicele Sionului sunt mândre şi umblă cu gâtul întins şi cu priviri pofticioase, pentru că păşesc mărunţel şi zornăiesc cu verigile de la picior”

Isaia 3.16

          Toți fiii lui Dumnezeu trebuie să fie neîntinați, așa cum este El, însă unii nu reușesc. Pentru a dobândi sfințenia, aceștia trebuie să se căiască cu adevărat, renunțând la toată răutatea. Cine nu se va întoarce la Dumnezeu și nu va căuta sfințenia va fi condamnat și, fără de ea, nimeni nu-L va vedea pe Domnul (Evrei 12.14). Mărturia pe care o vom da este dovada că-L iubim sau nu pe Tatăl nostru. 

Fiicele Sionului, despre care vorbește Isaia, sunt prea mândre în loc să fie un exemplu de sfințenie. Când, din orice motiv, un om lasă ca duhul mândriei să pună stăpânire pe el, s-a îndepărtat deja de Cel Preaînalt (Proverbele 16.18). Isus a vorbit despre Sine ca cineva blând și smerit cu inima (Matei 11.29). Astfel, trebuie să fie cel care aparține Trupului lui Hristos (Romani 8.9).

           Cine se mândrește cu frumusețea, cultura, situația financiară, originea sau talentele primite de la Dumnezeu, devine unul dintre cei mai răi oameni. Nimeni nu se poate considera, sub niciun motiv, mai bun decât celălalt. În plus, Domnul a spus că, cui i s-a dat mult, i se va cere mult (Luca 12.48). Dumnezeu este cel     care ne promovează sau ne dă ceva, iar El o face pentru ca să-L slujim mai bine. 

          Cuvântul prorocului este o avertizare pentru ca nimeni să nu umble cu gâtul întins, considerându-se superior celorlalți. Fiicele Sionului au comis această greșeală, iar astăzi mulți oameni se cocoață până unde nu ar trebui. Smerenia este cea care ne ajută în orice moment. Este teribil să ai de-a face cu cineva ce se consideră deasupra tuturor.

Privirile pofticioase pot face referire la orice răutate pe care cineva o săvârșește aproapelui său. Există oameni care nu se cred mai frumoși decât ceilalți, însă, pentru ei, orice altă persoană este inferioară, având diferite defecte. Totuși, lor nu le-ar plăcea ca cineva să le arate propriile imperfecțiuni. Orice discriminare îndreptată spre aproapele tău, considerându-l inferior sau necorespunzător oricărei funcții, este o privire nerușinată ce trebuie nimicită, dacă omul dorește să fie în Dumnezeu.

Orice femeie știe cum să umble pentru a ademeni un bărbat. În fine, această comportare diabolică nu ar trebui să existe printre fiicele lui Dumnezeu. Hainele trebuie cumpărate și folosite pentru a acoperi nuditatea și nu pentru a ațâța poftele plăcerilor senzuale la cei din jur.

Picioarele încep să nu te mai asculte și te duc numai la rele când dorința păcătoasă îți pătrunde în inimă. Așadar, fiica lui Dumnezeu care nu cere Tatălui slobozirea de această ispită poate, mult mai repede decât crede, să comită adulter și să cadă pradă desfrâului, iar astfel, să-și piardă mântuirea.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!