Mesajul zilei

30/04/2017 - ISUS NU SE OPREȘTE

”Isus a intrat în Ierihon şi trecea prin cetate”

Luca 19.1

Trebuie să fii atent atunci când Dumnezeu se îndreaptă spre tine, căci este vremea sălășluirii Sale în tine. Când aceasta se întâmplă, poți să I te încredințezi pentru a-ți primi împlinirea vrerii. Însă este nevoie să fii precis și să-I spui ceea ce dorești Celui Preaînalt, căci, Cel Atotputernic nu va aștepta pe cineva până când se hotărăște ce binecuvântare vrea să primească. Robului îi revine să stea la dispoziția Domnului Său, și nu invers. Noi suntem cei care trebuie să-L așteptăm răbdători pe Tatăl, până ce ne aude strigătul. Povestea aceea despre faptul că ”El mă va binecuvânta când va dori” este o capcană a vrăjmașului pentru ca să continuăm în suferință.

     Se spunea pe vremea Imperiului Roman că ”Dreptatea nu salvează pe cel care doarme”, și se poate spune același lucru despre credință. Fiindcă oricine cere capătă, iar de nu cere nu va căpăta nimic (Luca 11.10). Însă, este nevoie să înțelegi că această cerere trebuie să fie ca cea din biblie, revendicându-ți binecuvântările, determinând ieșirea răului și cerându-ți dreptul (Ioan 14.13).

      Propovăduitorii trebuie și ei să se informeze despre ceea ce oamenii doresc înainte de a se ruga pentru ei. Uneori, credem că cineva dorește ceva anume de la Domnul, însă, de fapt, nu acel ceva este dorit. Sunt oameni care, dacă El i-ar întreba ce doresc, vor spune lucruri cu totul diferite față de ceea ce credem că este cel mai bine pentru viața lor.

     Fratele meu, trebuie să ai mare grijă pentru a nu pierde binecuvântarea lui Dumnezeu! Când vei simți prin propovăduirea Cuvântului sfânt sau citirea Bibliei că inima ți s-a înveselit, credința te-a învăluit și acel har îți aparține, nu mai pierde timpul. Asumă-ți imediat autoritatea în Hristos și determină ieșirea răului, primind, astfel, confirmarea făgăduinței Domnului

     Fii atent la trecerea lui Isus prin biserică sau prin tine. Știm că El este prezent când inima ni se înveselește. Astfel, cine are interes și Îi cere ajutorul, îl va obține negreșit. Vezi bine, când a vizitat scăldătoarea din Betesda, Învățătorul a avut un scop: să vindece un bărbat ce se afla acolo de mult timp, așteptând mișcarea apelor (Ioan 5.1-18). Când a ajuns în ținutul gadarenilor, țelul Său a fost să elibereze un om stăpânit de duhurile necurate (Marcu 5.1-20). El nu vine la întâmplare, astfel încât du-te dinaintea Sa ca să te binecuvânteze! Ca pe vremurile biblice, Domnul vine în ajutorul tuturor și aduce rezolvare oricărei probleme, căci, până la urmă, pentru El nu există rău fără de ieșire. El nu face nicio excepție, ci îi lecuiește pe toți cei care Îl caută cu credință. În Matei 9. 27-30, i-a întrebat pe cei doi orbi dacă cred că El le-ar putea recupera vederea și, primind un răspuns pozitiv, aceștia au fost cu totul vindecați.

     Isus nu merge niciodată cu mâinile goale. Chiar acum, El te vizitează prin mijlocirea acestor cuvinte.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!