Mesajul zilei

01/05/2017 - FOLOSEȘTE METODA LUI ISUS

”Aşa a făcut ea timp de mai multe zile. Pavel, necăjit, s-a întors şi a zis duhului: „În Numele lui Isus Hristos îţi poruncesc să ieşi din ea”. Şi a ieşit chiar în ceasul acela”

Faptele Apostolilor 16.18

Când Duhul lui Dumnezeu se mișcă în noi cu mânie, a venit ceasul de a lua o hotărâre. În acest fel a lucrat apostolul Pavel pe când se afla în Filippi și, din poruncă sfântă, a ”scuturat” cerurile peste acel oraș, deci, peste toată Europa. Este bine să te afli în comuniune cu Domnul, pentru ca să te călăuzească în toate cele. Pavel știa că are putere pentru a alunga duhurile necurate și o punea la lucru de îndată ce oamenii veneau sau erau aduși la el. Cu toate acestea, nu asta s-a întâmplat în acea zi în care demonul încerca să pară cumsecade, revelând cine era Pavel și ceilalți oameni care îl însoțeau pe apostol.

De ce oare Pavel nu l-a alungat pe demon imediat? Nu știm, însă un lucru este cert: nu putem ca pe oriunde ne aflăm să ne punem mâna peste oricine și să cerem ca duhurile necurate să plece. Trebuie să propovăduim Evanghelia; numai atunci îi vom putea ajuta pe cei care cred și vin dinaintea noastră, cerându-ne să ne rugăm .

Demonul ce o stăpânea pe acea femeie a strigat cine sunt acei creștini timp de mai multe zile, până când Pavel a simțit nevoia de a-și folosi puterea de la Dumnezeu ca s-o elibereze. Apostolul se necăjise tare și nu mai suporta situația, luând atitudine. Când Duhul lui Dumnezeu Se mânie în noi, trebuie de asemenea să luăm o atitudine în concordanță cu Biblia. Mânia Domnului – ce poate să se întâmple, de exemplu, împotriva unei boli, față de care nu am avut tăria de a cere îndepărtarea ei, sau vreunui păcat ce-l ținem tăinuit în inimă – este spre binele nostru și cel al altor oameni.     

Pavel s-a întors și l-a alungat pe demon. A fost necesar ca aceasta să se întâmple. Venise deja ceasul de a folosi puterea sfântă. Totdeauna, la fiecare atac al vrăjmașului, trebuie să cerem ca să iasă afară. Și, atunci, trebuie să ne întoarcem și să alungăm răul. Fie printr-o vorbă de ocară, trebuie să determinăm, trebuie să-i poruncim să-și țină gura și să plece.

Apostolul a folosit metoda pe care Isus a recomandat-o. De fapt, nici nu există alta, căci nicio rânduire omenească sau creștinească nu funcționează împotriva puterilor întunericului. Numai prin mijlocirea învățăturilor din Biblie, create și folosite cu credință, se vor putea obține rezultate pozitive și trainice. Forțele infernale vor ataca și vor asupri până când se va pune capăt lucrării lor. Cu mânia Domnului, este de ajuns să folosești metoda lui Hristos, pentru ca rezultatele să apară.

Demonul, nesuportând porunca dată în Numele lui Isus, a ieșit – ceea ce se va întâmpla mereu. Așadar, fratele meu, de ceva te necăjește sau ispitește, și de știi că este vorba de un atac al vrăjmașului, adresează-te Domnului prin rugăciune. În cazul în care ai căzut în ispită, cere iertare lui Dumnezeu. Mișcarea următoare este de a face așa cum Hristos ar proceda: El l-ar mustra și l-ar pune afară pe adversar. Folosește Numele Lui și poruncește ca orice rău din viața ta să iasă afară chiar acum.    

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!