Mesajul zilei

04/05/2017 - PĂZIȚI-VĂ DE CĂRTURARI

”Păziţi-vă de cărturari, cărora le place să se plimbe în haine lungi şi să le facă lumea plecăciuni prin pieţe; ei umblă după scaunele dintâi în sinagogi şi după locurile dintâi la ospeţe”

Luca 20.46

Oamenii religioși se aseamănă în toate locurile și în toate vremurile. Pe vremea lui Isus, ei aveau obiceiul de a folosi jiletci cu poale, de a fi aclamați dinaintea celorlalți și de a se așeza pe locurile de onoare în sinagogă, cât și la diferitele festivități. Se pare că nimic nu s-a schimbat, căci, și astăzi, se poate observa acest lucru acolo unde sunt prezenți. Aceasta se întâmplă deoarece asemenea oameni caută slava oamenilor și nu pe cea a lui Dumnezeu, pe care nici nu-L cunosc. Sărmani nefericiți!

Nefericiți, dar periculoși. Potrivit îndrumării Domnului Isus, trebuie să ne păzim de ei, căci, numai prin faptul de a-i urmări și de a-i adula, putem fi influențați, îndepărtându-ne de prezența lui Dumnezeu. Ei sunt stăpâniți de duhul greșelii și, de aceea, sunt capabili de cele mai mari atrocități în numele a ceea ce numesc dumnezeu. Dumnezeul din Biblie, singurul Domn adevărat, nu cere nimănui așa ceva. El vrea ca toți cei care Îl slujesc să fie smeriți și prieteni unii cu alții.

Nu te lua niciodată după oamenii religioși. De lași să se deschidă o breșă cât de mică, duhul ce-i mână îți va pătrunde în viață și vei începe să dai atenție lucrurilor nesfinte. Singura ieșire pentru ei este pocăința și revenirea la preceptele din Biblie. Oricare dintre ei, de deschide ochii și începe să învețe Adevărul va renunța la acele lucruri imediat, căci Adevărul nu te lasă să fii asuprit de ajungi să-L cunoști (Ioan 8.32).

Este de preferat să suferi împreună cu fiii lui Dumnezeu decât să trăiești în opulență fără El. Nu te lăsa stăpânit de duhul firii lumești. Sunt mulți nesăbuiți ce nu dau atenția cuvenită la avertizările Domnului. Ei doresc să obțină profit imediat și nu se gândesc la ceea ce le este rezervat întru veșnicie. În Ceruri, robii Domnului vor avea totul, iar cei care astăzi renunță la adevărata binecuvântare pentru amăgirea celui rău vor avea de plătit un preț foarte mare.

Îl recunoști pe cel care este în Dumnezeu după vorbă și faptă. Cel care are flacăra lui Dumnezeu în suflet nu vorbește niciodată cuvinte nepotrivite și nici nu se poartă în afara învățăturilor Domnului. Fugi cât de departe de capacanele celui rău, de amăgirile diabolice și de logica folosită de cei nelegiuiți. Cine nu vorbește potrivit Scripturilor nu se află învăluit de lumina cea sfântă.

Sunamita cea bogată, ce i-a oferit lui Elisei să mănânce pâine, știa că profetul era un sfânt al lui Dumnezeu după modul în care umbla, se uita și vorbea (2 Împăraților 4.8-10). Ah! Fie ca femeile bogate sau sărace, cât și bărbații, să vadă în noi creștini adevărați, ce suntem la rândul nostru sfinți în Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!