Mesajul zilei

05/05/2017 - FORMULA VICTORIEI

Ascultă, Israele! DOMNUL, Dumnezeul nostru, este singurul DOMN. Să iubeşti pe DOMNUL, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta.

Deuteronomul 6. 4,5

Israelul, ca popor al lui Dumnezeu, simboliza Biserica lui Hristos, iar el trebuia să-i dea ascultare doar Domnului. Același mesaj e valabil pentru creștinii din toate timpurile, cei care trebuie să asculte cu atenție că Dumnezeul nostru e singurul Domn. Asta înseamnă că nu putem să ne temem de probleme. Nici bolile, chiar și cele mai groaznice, nu trebuie să ne facă să disperăm, căci nimeni altcineva nu e Domnul vieții noatre, în afară de Dumnezeul nostru. El are ultimul Cuvânt în privința noastră.

Mulți teologi și alții care se cred cunoscători al chestiunilor spirituale, îi învață pe ceilalți că a-L iubi pe Dumnezeu înseamnă să-ți fie drag de El. Din acest motiv, unii oameni religioși se comportă precum unii care se căiesc, dar par suflete pierdute. Când se referă la Domnul, de exemplu, li se schimbă vocea, arată o umilință pe care nu o au de fapt și încearcă să arate prin gesturi că îl iubesc pe Dumnezeu. Dar Isus a spus că nu asta înseamnă să-L iubești, ci să ai poruncile Lui şi le păzeşti. (Ioan 14:21).

Biblia spune că trebuie să avem poruncile și să le păzim cu toată ființa noastră, căci o inimă împărțită nu ajunge nicăieri. Nu trebuie să ne îndoim nicio clipă de ceea ce spune Domnul. Când El spune ce trebuie să facem, nu trebuie să împărțim Templul Lui cu niciun duh al îndoielii.

Inima are legătură cu mintea, cu intelectul. Mulți oameni, deși sunt mântuiți, îl lasă pe inamic să le ocupe mintea. În diferite cazuri, gândurile unor fii ai lui Dumnezeu sunt rușinoase, iar dacă cineva le-ar arăta ce gândesc atunci când sunt atrași de cineva sau atunci când fac afaceri, de exemplu, s-ar speria și s-ar rușina.

Nu poți să-L iubești pe Dumnezeu altfel decât cu toată inima ta. Ca să trăim în lumea materială, Domnul ne-a dat Forța Lui, fără de care, la primul semn de trădare, ne vom îndepărta de toți și nu vom mai putea nciiodată să credem în cineva. Pe lângă asta, când ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu, primim putere. Așadar, cu toate aceste virtuți, trebuie să împlinim poruncile pe care le primim de la Tatăl. Așadar, fratele meu, nu lăsa pe nimeni să le fure de la tine. Dimpotrivă, folosește-le, pentru slava divină.

Atotputernicul nu îi dă altuia Slava Lui (Isaia 42:8). Dacă vei utiliza doar puțin din ce îți dă El ca să învingi frica sau alte sentimente negative care apar în sufletul tău, nu va funcționa. Niciun sentiment rău nu trebuie să-ți ocupe sufletul- locul ales de El ca să fie templul Său. Nu te teme atunci când te rogi, fii tare atunci când determini și mulțumește când ești binecuvântat.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!