Mesajul zilei

06/05/2017 - EI AU TRECUT PRIN MIJLOCUL MĂRII CA PE USCAT

”Copiii lui Israel au trecut prin mijlocul mării ca pe uscat, şi apele stăteau ca un zid la dreapta şi la stânga lor.”

Exodul 14:22

Dumnezeu nu ar face niciodată ceva care să ne aducă vreun prejudiciu, căci lucrările Lui sunt desăvârşite. (Deuteronom 32:4). El excelează în planificări, realizări și învățături, iar binecuvântările oferite de Tatăl - precum eliberarea și vindecarea - ne servesc drept lecție pentru a înlătura toată acțiunea răului.

Admirația față de lucrarea Domnului îți aduce credință. Când îi răspunde cererii unui om, Isus acționează și îl binecuvântează pe cel aflat în nevoie, dar în același timp, El îi învață pe ceilalți cum să se elibereze de probleme. Nimeni nu ar trebui să calce în mocirla păcatului, căci răul îl face pe cel care se apropie să se contamineze. Pe de altă parte, cine e îndrumat de Duhul Sfânt nu va ajunge să calce în această mocirlă, căci binele îi face celui care îl contemplă o favoare imensă. Așadar, tălpile tale nu se vor înămoli dacă vor împlini poruncile divine.

În contextul Exodului paisprezece, ține minte că dacă solul ar fi fost ud, căruțele, caii și celelalte animale – pe lângă cei trei milioane de israeliți- s-ar fi creat cratere, ceea ce ar fi îngreunat drumul. Ei au trecut prin mijlocul mării, ca pe uscat, fără probleme. Minunile lui Dumnezeu nu se opresc aici. Puternicul vânt oriental care a suflat în acea noapte a făcut ca apele să se împartă. Vântul era constant, fără nicio variație și a făcut în așa fel încât apele să fie ca niște ziduri. Totuși, dacă forța vântului ar fi fost diminuată, coloanele ar fi fost destabilizate și apele i-ar fi înghițit pe oameni. Deci, constanța acelui vânt a fost de asemenea o lucrare divină.

Chiar dacă Domnul făcea aceasta, poporul Lui trebuia să meargă cu credință. Cine nu ar credință, trăiește în păcat, căci tot ce nu vine din încredinţare e păcat (Romani 14:23). În momentul în care cineva încetează să meargă cu încredere alături de Atotputernicul, chiar dacă îl vede acționând, el se deconectează de la planul divin.

Fii atent, fratele meu! Domnul nu permite ca inamicul să apară în calea pe care El o deschide poporului Său. Astfel, încheie tot ceea ce faci cu credință și nu înceta să împlinești ceea ce Cuvântul îi spune sufletului tău.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!