Mesajul zilei

08/05/2017 - REȚETA SUCCESULUI

”Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea.”

Psalmul 119:105

Acest verset are o mare importanță pentru toți fiii lui Dumnezeu. Din cauza păcatului original, omul, chiar dacă s-a născut din nou, umblă pe tărâmuri necunoscute și în întuneric. De aceea, avem nevoie de lumină. Nicăieri, în afara Scripturilor, omul nu găsește lumina adevărată pentru a lua decizii înțelepte.

Pentru cei care fac parte din Împărăția Sa, Domnul a dat Cuvântul lui ca să le fie candelă. La fel ca în lumea naturală, și în cea spirituală candela trebuie să fie aprinsă ca să fie Lumină. Degeaba știm pe de rost acest verset dacă nu ținem cont de îndrumarea pe care ne-o dă Tatăl.

Chiar și cei curajoși s-ar speria atunci când merg prin întuneric. O persoană, oricât de curoajoasă e, dacă se pierde noaptea în pădure, se va teme să nu o găsească vreun animal sălbatic sau să cadă în vreo capcană. Chiar și alpiniștii cu experiență s-ar opri într-un loc întunecat, dacă nu ar fi îndrumați de o sursă de lumină.

Unul dintre secretele pentru a te elibera de calomnie, dispreț și alte lucruri care te apasă pe suflet, e să pui ceea ce te doare înaintea Luminii. Dacă faci asta, îți vei da seama că aceea era strategia inamicului ca să te facă să suferi. Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere şi pe orice limbă care se va ridica la judecată împotriva ta, o vei osândi, zice Domnul. (Isaia 54:17)

Nu e prudent să iei o decizie fără ca Lumina să îți arate locul exact în care să calci. Dacă drumul e luminat, e ușor să ne asumăm ceea ce ne aparține întru Hristos și să insistăm povara inamicului. Nu spune niciodată ”da” sau ”nu” oricărei propuneri fără să înțelegi Evanghelia.

Cuvântul îi ține locul lui Isus care nu este prezent cu trupul. Dacă ar fi posibil să vorbim cu El personal, i-am cere să ne îndrume în tot ceea ce ține de viața noastră, nu-i așa? Bun, Cuvântul e Lumina care trebuie să ne lumineze calea. E de ajuns să mergem în comuniune cu Ea ca drumul să ne fie bine luminat.

Secretul e să asculți de îndrumările Sfintei Biblii. Când citim, înțelegerea pe care o primim în suflet e vocea lui Dumnezeu. Psalmistul a decis că nimic în afara Cuvântului nu va fi candela lui. El a înțeles asta și a făcut din el lumina pentru drumul lui și astfel a avut succes. Astfel își dorește Dumnezeu să trăiești. El a transmis această metodă tuturor fiilor Săi ca să aibă succes. Așadar, urmează îndrumarea divină și vei avea succes în orice.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!