Mesajul zilei

10/05/2017 - EL CONTINUĂ SĂ FIE ACELAȘI

”La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.”

Geneza 1:1

Dacă n-ar mai scrie nimic altceva în Scriptură, această declarație ar fi suficientă pentru ca cineva să creadă în Dumnezeu. El ne informează că tot ce există, atât în lumea vizibilă, cât și în cea invizibilă, a fost creat de Tatăl nostru. Dacă El a făcut o astfel de operă, ce n-ar putea El să înfăptuiască? Ar fi ceva imposibil? Și-ar pierde El puterea? Ar îmbătrâni? Nu! Asta nu se întâmplă cu Domnul, căci Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci! (Evrei 13:8)

Înainte nu exista nimic și – chiar și așa- prin intermediul Cuvântului Său, El a făcut totul din nimic. Azi, pentru a înfăptui o minune, Dumnezeu nu depinde de ceea ce are omul. E nevoie doar ca omul să creadă în Cuvântul Domnului. Cuvântul care ne-a deschis ochii e ca un semnal că Atotputernicul vrea să acționeze puternic în favoarea noastră. Când îi dăm ascultare vocii divine care îi vorbește sufletului nostru prin intermediul rugăciunii sau cititului bibliei, îi dăm condițiile necesare ca să intre în acțiune.

Imaginează-ți că Pământul și celelalte planete, ca și stelele, cometele și toți aștrii care formează acest Unviers complex- au fost create din nimic. La începutul Creației, nu exista nici măcar un gram de pământ pe care să-l înmulțească și din el să creeze și celelalte lucruri. Nu exista o picătură de apă sau de alt material. Din nimic, El a făcut totul. Azi El are aceeași putere să acționeze în viața ta și să facă minuni.

Pentru că e Atotputernic, El știe să creeze ce ai nevoie pentru eliberarea ta de orice suferință. Dumnezeu i-a invitat pe toți cei trudiţi şi împovăraţi să se apropie de El ca să le dea odihnă (Matei 11:28). Așadar, indiferent cine ești, indiferent ce problemă ai, adresează-I-te Tatălui, roagă-te și mărturisește-i păcatele, cere-I iertare și crezi în Domnul. El așteaptă gestul tău ca să intre în acțiune în favoarea ta.

Dacă ceva te-a făcut să suferi, să știi că inamicul este în spatele acestui rău. Secretul e să ai încredere în Domnul și să te rogi să îți deschidă Scriptura, în care te vei găsi și vei cunoaște voia divină pentru viața ta. Diavolul insistă ca să crezi că nu există scăpare pentru problema ta. Dar, fratele meu, puterea lui Dumnezeu se află de partea ta. Atotputernicul e pregătit să îți dea ceea ce ai nevoie. Hai! Roagă-te, crede, și asumă-ți binecuvântarea în acest moment. 

Domnul se declară în Scripturi ca fiind Dumnezeul tău. El nu e împotriva succesului tău. Dimpotrivă, e în favoarea ta. Dacă, până azi, nu i-ai dat șansa lui Dumnezeu să-și împlinească promisiunea, fă-o acum. Ce te separă de Tatăl e nu e doar păcatul pe care l-ai comis, ci și faptul că nu crezi că Tatăl e de partea ta. De aceea, ai greșit. Dacă vrei, El îți va schimba viața. Ia o atitudine în acest moment!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!