Mesajul zilei

12/05/2017 - FERICIRE DUBLĂ

”Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”

Ioan 3:16

Pentru că a fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, Adam era complet. Era foarte inteligent, căci a avut capacitatea de a le da nume tuturor creaturilor. El a înțeles foarte bine ce i-a spus Atotputernicul că se va întâmpla dacă va mânca din pomul cunoştinţei binelui şi răului. (Geneza 2, 16,17). Totuși, s-a lăsat dus de duhul nebuniei și nu a ascultat de Domnul. Așadar, a fost alungat din prezența Domnului, iar întunericul s-a revărsat asupra lui și a descendenților săi: noi. De atunci, am fost departe de Hristos și predispuși atacurior diavolului. Cu toate acestea, Domnul a creat un plan care îl va costa foarte mult- moartea unicului Său Fiu. În acest fel, El a avut milă de noi. Astăzi, cea mai mare prostie e să nu dăm importanță la ceea ce Creatorul a făcut când l-a trimis pe Fiul Lui pe pământ și când l-a lăsat să moară. Astfel, omului i s-a arătat calea pentru a se întoarce la comuniunea cu Dumnezeu.

Cine nu va da ascultare mesajului Evangheliei nu va scăpa de suferință, căci diavolul care îl are acum în ghearele lui, îl va târî în infern, unde va fi chinuit pentru totdeauna.

Doar pentru că Isus a plătit un preț atât de mare, noi ar trebui să luăm în serios mântuirea noastră. El nu ar plăti atât dacă nu ar avea o importanță enormă. Amintește-ți că Dumnezeu e Atotștiutor- El știe totul, inclusiv să calculeze costurile. Când a plătit un asemenea preț, El ne-a demonstrat cât costă salvarea noastră. Fă orice ca să nu te pierzi și nu acționa nebunește precum Adam. Niciun adulter, chiar și cu cel mai frumos om, nu va merita să ajungi la pierzanie. E valabil cu orice alt păcat. Fiți sfinți, căci păcatele voastre vă ascund Faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte! (Isaia 59:2, Ioan 1: 5,6). Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit. (Marcu 16:16, Romani 10:9) Veștile Bune aduc cu ele puterea necesară pentru a-i elibera pe cei care le ascultă. Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi. (Ioan 8:31, 32)

În privința recompensei, aceasta e dublă. Cine îl acceptă pe Isus ca Domn și Mântuitor nu va ajunge în iazul de foc, ci se va bucura pentru totdeauna de bogățiile și de dragostea lui Dumnezeu. Cel ce va birui nicidecum nu va fi vătămat de a doua moarte.’(Apocalipsa 2:11, 20.14, 21.8).

 

Ceea ce am văzut că Dumnezeu a creat aici nici nu se compară cu bogățiile pe care ni le-a pregătit pentru viața eternă. Depinde doar de o decizie din suflet, ca să le obții. Ce vei face? 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!