Mesajul zilei

15/05/2017 - MANIERE CARE DAU DE GOL

”Tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.”

Romani 1:27

Versetul de mai sus este inserat într-un context care vorbește de homosexuali -cei care au căzut pradă dorinței inimii, necurăției și de aceea vor primi, pentru ei înșiși, pedeapsa cuvenită pentru greșeala lor. O persoană care e adepta acestei practici poate să încerce să se ascundă în toate modurile posibile, dar nu va reuși, căci un cuvânt sau un gest îl poate trăda într-o clipă.

E inevitabil ca acțiunea oricărui om să nu îl dea de gol pe cel care o practică. Prin acțiunile lor bune sau rele, indivizii sunt descoperiți, căci nu există crimă perfectă, iar dacă poliția vrea, nu va exista un delict fără soluțiue. Asta se întâmplă pentru că autorul oricărei anomalii este diavolul, care e imperfect. Doar Dumnezeu e perfect și nu face nicio greșeală. El e dreptatea și cine va fi slujitorul dreptății va avea ajutorul lui Dumnezeu.

Același lucru se întâmplă cu cel care croiește calea spre o crimă. Fața lui înfricoșătoare e ca și cum ar avea scris pe frunte ceva care zice să îl eviți. Unii încearcă să se ascundă și să pară buni; dar, de fapt, doar dacă ne uităm la ei, ne dăm seama că în spatele acelui zâmbet, acelei bunătăți aparente, se ascunde un criminal.

Hoțul are o privire care îl dă de gol. Felul în care se uită la lucruri, la oameni, felul în care merge și gesticulează spun clar că stilul lui de viață e de a sustrage ceva de la ceilalți. Cine cade în păcat primește de la Domnul recompensa care i se cuvine celui care practică.

Femeia care comite un adulter e evidentă prin hainele pe care le poartă, prin felul în care vorbește, se uită și merge. Unele încearcă să pară că sunt îndrăgostite de soți, iar când vorbesc de ei îi laudă. Pentru cine nu știe, pare că își iubește și respectă jumătatea, dar cui îi place acest tip de femeie înțelege că ăsta e un semn că e disponibilă pentru aventuri păcătoase. Același lucru e cu soțul infidel. El le vorbește tuturor despre cât de minunată e soția lui, însă, cu prima ocazie, o înșeală cu nerușinare. 

Politicianul necinstit se cunoaște de asemenea după modul în care vorbește. Cine observă modul în care se poartă oamenii poate alege ce fel de prietenie sau companie vrea în viață. Cel care îi slujește lui Dumnezeu face voia lui şi spune adevărul din inimă (Psalmul 15), căci plăcerea lui este să împlinească Voia divină.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!