Mesajul zilei

17/05/2017 - VIEȚI NENOROCITE

”Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii!”

1 Corinteni 15:19

Sunt mulți oameni care au vieți nenorocite- unii comit cele mai triste greșeli, alții se lasă duși de tentația că totul se rezumă la momentul prezent și nu se pregătesc pentru eternitate. Creștinii care acționează astfel sunt cei mai nenorociți dintre oameni, căci chiar dacă frecventează Casa Domnului, sunt capabili să înșele și chiar să comită crime. Pare că nu cred în viață după moarte.

Oare cum e conștiința cuiva care trăiește pe seama unui furt? Acest om nu are curaj să muncească doar ca să se întrețină și bea și se îmbracă pe spatele altora. Nu e nimic mai plăcut decât să câștigi prin propriile tale forțe strictul necesar să te întreții. Cine muncește cinstit simte bucuria roadelor efortului lui, lucru pe care cel necinstit nu îl va experimenta.  

Ce să mai zici de partenerul care e infidel? Când totul merge bine, nici nu-și dă seama de răul pe care îl comite înșelând. Dacă el ar fi victima, cu siguranță s-ar simți cel mai nenorocit dintre oameni și dacă ar putea, ar lua cele mai drastice măsuri față de cel care l-a trădat. Când trădătorul se îmbolnăvește, de exemplu, se așteaptă ca jumătatea lui să aibă grijă de el cu drag. De asemenea, e cel care, dominat de demonul trădării, își abandonează căminul pentru a trăi cu altcineva. Dar cum poți să trăiești cu cineva care aparține altcuiva? Cine face asta are un caracter foarte rău.

Omul necinstit e cel care, de exemplu, pune pe cântar nouă sute de grame ca să păcălească pe cineva care a plătit pentru un kilogram. Greșește intenționat, ca să obțină un beneficiu, dă bani falși, sau face fals în acte. Doamne ferește! Ce fel de persoane sunt acestea care cad pradă inamicului, tatălui minciunii și autorul tuturor păcatelor? Cum poate să-i zâmbească, să vorbească frumos, să îi ureze Crăciun Fericit sau Paște Fericit cuiva pe care l-a înșelat?  

Vezi exemplul lui Iuda, unul din cei doisprezece apostoli ai Domnului. El nici nu s-a gândit la poziția pe care o va obține, ci zi de zi, era un hoţ şi, ca unul care ţinea punga, lua el ce se punea în ea. (Ioan, 12:6). Când a avut șansa, nici n-a stat pe gânduri: pur și simplu l-a trădat pe Isus. Mai târziu, plin de remușcări, a vrut să înapoieze cele treizeci de monede de argint, pentru care îl trădase pe Domnul. Apoi s-a dus să se spânzure. (Matei 23:15, 27:3) 

Atenție! Dacă ai căzut pradă tentației, du-te înaintea lui Hristos și cere-I iertare. Astfel, nu vei fi confuz în ziua venirii Lui. Nu trăi în păcat, pentru că prejudiciul va fi foarte mare. Nu merită să îți schimbi fericirea alături de Isus pentru câteva plăceri trecătoare. Merită să fii onest și cinstit.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!