Mesajul zilei

18/05/2017 - DOUĂ LUCRURI IMPORTANTE DE PĂSTRAT

”Dacă am fi uitat Numele Dumnezeului nostru şi ne-am fi întins mâinile spre un dumnezeu străin”

Psalmul 44:20

David ne-a avertizat să nu comitem două mari greșeli: să uităm Numele Dumnezeului Nostru și să ne întindem mâinile spre un dumnezeu străin. Numele Domnului nu doar că ne aduce victoria asupra forțelor întunericului, dar ne și aduce mântuirea. De fapt, merită să enumerăm tot ceea ce Dumnezeu ne ajută să obținem. 

Cine așteaptă ajutorul de la un dumnezeu străin greșește de două ori, căci, doar Dumnezeu e Dumnezeu, el e Forța noastră și e o mare greșeală să-i uităm numele. Așa-zișii dumnezei sunt de fapt draci care le complică viața celor care cred în ei. (Corintieni 10, 19-22). Cu toate astea, ei tremură când un creștin menționează Numele Domnului ca să le înlăture amenințările.

Toate aceste spirite rele au fost alungate de Isus odată cu moartea și învierea Lui. Cel care caută ajutorul în aceste spirite face exact opusul a ceea ce ar trebui să facă, căci el nu știe că diavolul distruge omenirea. Acest spirit opresor nu știe ce e dragostea, nu îi place ființa umană și dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.  (1 Petru 5:8)

Israeliților li s-a spus că Dumnezeu e singurul Domn (Deuteronomul 6:4) și de aceea ei trebuiau să știe că El are ultimul cuvânt. Asta înseamnă că sida, cancerul sau orice altă boală nu au titlul de domn, deci doar Tatăl nostru împlinește ceea ce promite. Nici boala cea mai gravă nu reușește să finalizeze lucrarea sa distrugătoare dacă dă de cineva care crede în puterea lui Isus. Isus face minuni în viața celui care crede în El.

Numele lui Isus ne-a fost dat ca să expulzăm demonii (Marcu 17, 17-18), căci El are o putere atât de mare, încât simpla lui menționare îl face pe diavol să se retragă. Cu acest Nume, Petru și Ioan, când erau la Poarta Frumoasă, i-au ordonat unui olog să se ridice și să meargă și acesta s-a ridicat. (Faptele 3, 1-10). Cu acest Nume, apostolul Pavel i-a poruncit diavolului să iasă dintr-o tânără și el a ieșit (Faptele 16, 16-18). Cu acest Nume, dragă cititorule, poți să îți ceri eliberarea și o vei primi.

Nu uita niciodată de acest Nume. Nu ezita să-l întrebuințezi când ai nevoie. Când te rogi, menționează-l ca să te apropii de Tatăl. Când te rogi, fă-o în Numele acesta puternic și vei învinge orice forță a răului!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!