Mesajul zilei

20/05/2017 - DIAVOLULUI NU-I E FRICĂ

”Dumnezeul nostru vine şi nu tace. Înaintea Lui merge un foc mistuitor şi împrejurul Lui, o furtună puternică.”

Psalmul 50:3

Această declarație din Biblie ne arată cât de îngroziți sunt diavolul și demonii lui când îl invocăm pe Dumnezeu. De fiecare dată când îl chemăm cu credință, Domnul nu tace și vine să ne ajute. Așadar, înaintea Lui merge un foc mistuitor care nimicește toată puterea inamicului. Ah! Dacă toți pastorii ar crede în asta! Adunările lor ar fi atât de puternice, iar frații care participă la ele ar exalta de fericire.

În apostolatul meu am văzut că o adunare poate fi puternică, potrivită sau slabă. Asta nu depinde niciodată de Domnul. Dacă pastorul n-ar fi păcătos sau deconectat de la Dumnezeu, ci ar crede în Cuvânt și ar ține adunarea cu acest tip de credință, Domnul s-ar face prezent. Nu trebuie să ne gândim că o să ne facem de râs dacă Dumnezeu ”dă greș” în a se face prezent sau a înfăptui minuni, căci asta nu se va întâmpla. Dacă suntem curajoși, îl vom vedea acționând așa cum a făcut când a fost pe pământ. 

Dumnezeu e extrem de minunat în adunarea sfinților. Trebuie să credem în Cuvântul Lui și să-L invocăm ca să-și împlinească promisiunile. El e extrem de fericit când acționăm cu credință.

La Marea Roșie, Domnul i-a zis lui Moise: „Ce rost au strigătele acestea?”. (Exodul 14.15). Dumnezeu îi zisese slujitorului Său că fiii lui Israel urmau să vadă o lucrare cum nu mai văzuseră înainte-  Atotputernicul va fi glorificat în înfrângerea pe care o va suferi Faraon. De aceea, apele trebuiau să se retragă. Așadar, evreii ar trecut prin mijlocul mării ca și cum ar fi fost pe uscat. Apoi, Faraonul va intra după el, în mijlocul mării, iar el și soldații lui vor muri înecați. A fost de ajuns ca Moise să se supună, iar marea urma să se împartă.

Nimic nu îl bucură mai mult pe Domnul decât să ne vadă acționând după voia Lui. Domnul ne cere să facem ceva simplu, ca El să poată să facă un lucru grandios. O simplă acțiune îi va salva pe fiii Lui. Înaintea Lui va veni un foc mistuitor,care-l va arde pe inamic în totalitate. De aceea, diavolul va face tot posibilul ca slujitorii lui Dumnezeu să cadă în păcat, căci astfel, Domnul nu-i va auzi. Cu toate asta, inamicul se îngrozește pentru că știe versetul de mai sus.

Dacă o mare tentație îți dă târcoale și te duce în punctul în care crezi că Dumnezeu nu te va  auzi, trebuie să știi că asta e o tentativă a inamicului ca să slăbești în credință și să nu-L mai invoci pe Domnul. De aceea, nu te lăsa pradă inamicului, cere-I acum iertare lui Dumnezeu pentru păcatele  tale și fii sigur că te va auzi chiar acum. Cererea ta de ajutor către Ceruri îl va face pe Atotputernicul să vină cu focul său mistuitor și cu forța Lui.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi.