Mesajul zilei

22/05/2017 - NU FI O MLĂDIȚĂ USCATĂ

”Dar eu sunt în Casa lui Dumnezeu ca un măslin verde, mă încred în bunătatea lui Dumnezeu în veci de veci.”

Psalmul 52:8

Domnul are un tipar de comportament stabilit pentru fiecare dintre Fiii Lui. De aceea, fratele meu, trebuie să vezi ce fel de persoană ai fost în Casa lui Dumnezeu. Dacă îi permiți, El te va îndruma personal în realizarea lucrării Lui. E de ajuns să fii în comuniune cu El. Din acest motiv, David a afirmat că e ca un măslin verde- care, la momentul potrivit, îi dă roade Domnului.

Atotputernicul ne poate întrebuința într-o rugăciune care ajută la înfăptuirea lucrării Lui, în vindecarea unui bolnav, în direcția pe care cineva trebuie să o ia dinaintea unei alegeri.Tot ceea ce facem sub îndrumarea divină ne va aduce un beneficiu atât nouă, cât și societății.

E minunat să fii ca un măslin verde. În Biblie sunt mai multe avertizări pentru cei care sunt mlădițe uscate. Cine nu se lasă salvat de Sfântul Duh este aruncat afară, ca mlădiţa neroditoare şi se usucă, apoi mlădiţele uscate sunt strânse, aruncate în foc şi ard. (Ioan 15, 1-6)

Trebuie să te analizezi și să te rogi ca viața ta să fie roditoare precum un măslin verde, căci Isus a zis că într-o zi o să vină să culeagă roadele, iar mlădițele uscate vor fi aruncate în foc. Pe de altă parte, mlădițele roditoare vor fi curățate ca să aducă și mai mult rod.

Domnul e slăvit în viața celor care dau roade din abundență, iar secretul este să rămână așa, precum măslinul verde în Casa Domnului și să creadă în mila divină. Cine acționează astfel se va elibera și nu va cădea așa cum se întâmplă cu mulți frați, din păcate. Aceștia, când greșesc, aduc prejudicii destul de mari lucrării lui Dumnezeu, căci atitudinile lor greșite îi fac pe mulți să fie excluși din planul mântuirii.

Fără slava Tatălui, orice om e predispus la cele mai groaznice păcate, chiar și la cele care îi scârbesc pe cei pierduți. Așadar, noi creștinii trebuie să căutăm mila Domnului cu toată puterea noastră. Nu trebuie să încetăm să cerem slava divină, căci, cu ea, vom fi capabili să spunem da invitațiilor cerurilor pentru a împlini planul lui Dumnezeu și să învingem orice adversar, bucurându-l pe Domnul.

Formula succesului e să înțelegem care e voia lui Dumnezeul. Dacă analizăm viețile celor care i-au slujit în trecut, vom vedea că cei care s-au lăsat întrebuințați de El au fost ca măslinii verzi în Casa Domnului. Totodată, alții au mers în sensul opus și au dat ascultare firii pământești- iar sfârșitul lor a fost foarte trist. Fratele meu, nu fi ca ei, crede în mila divină și fii roditor precum măslinul verde.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!