Mesajul zilei

23/05/2017 - MOTIVE PENTRU A CÂNTA ȘI A LĂUDA

”Dar eu voi cânta puterea Ta; dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta. Căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu.”

Psalmul 59:16

Dacă ai primit deja un ajutor când ai fost în primejdia ispitei, dacă ai fost vindecat de vreo boală, nu înceta să-L slăvești pe Domnul și să îi mulțumești, căci inamicul era hotărât să îți cauzeze prejudicii și să îți facă rău și să îți lase cicatrici pentru totdeauna.

Când, de exemplu, cineva e tentat să aibă o relație de dragoste cu altcineva în afară de jumătatea lui și, în mod inexplicabil ceva îl împiedică să facă asta, el a primit eliberarea din unul din cele mai mari păcate pe care ființa umană le poate comite. Apostolul Pavel a scris că prostituția e unul din cele mai groaznice păcate, pentru că cei care o practică păcătuiesc împotriva propriului corp.  (Corintieni 6, 15-20). În Proverbe, capitolul șase, versetul treizeci și trei scrie că cel care cade în acest păcat va suferi o rușine imensă și nu va mai ieși la liman.

Mila Domnului ne împiedică să fim întrebuințați de diavoli în scopurile lui necurate. Cei care disprețuiesc avertizarea divină și greșesc se simt cei mai nenorociți dintre oameni atunci când realizează ce au făcut. Cei care reușesc să scape de capcanele lui satana trebuie să cânte puterea Domnului, căci, fără ea, ar fi căzut în ghearele inamicului și poate că nu s-ar mai fi ridicat niciodată.

E minunat să faci parte din poporul lui Dumnezeu, să trăiești departe de lucrările răului, să ții capul sus și să nu-l pleci înaintea tentațiilor. În fiecare zi, înainte să răsară soarele și să apară problemele, trebuie să lauzi bunătatea Domnului. Nimeni nu se realziează prin prorpiile forțe, căci diavolul încearcă să ne tenteze pe toți, iar cine n-a picat în capcană a făcut-o datorită milei divine. Sunt sigur că în eternitate, Tatăl o să ne arate de câte ori l-a împiedicat pe diavol să pună capăt vieții noastre. Cu siguranță trebuie să lăudăm bunătatea Lui. 

Inamicul a stabilit ziua ispitei. E o zi de neliniște, când el și demonii lui atacă sfințenia noastră și încearcă să ne acapareze. Doar Dumnezeul cel Atotputernic știe ce ni se va întâmpla după acea acțiune. Dumnezeu ne-a iubit și ne-a păzit. El a fost marele nostru Refugiu. Suntem liberi, pentru că Dumnezeul nostru a luptat în faoarea noastră.

Domnul a fost, este și va fi întotdeauna locul nostru de refugiu și protecție completă, iar bunătatea Lui trebuie să fie lăudată mereu. Mulțumesc, Tată!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!