Mesajul zilei

24/05/2017 - TU CE AI FACE?

”Buza care spune adevărul este întărită pe vecie, dar limba mincinoasă nu stă decât o clipă.”

Proverbe 12:19

Nu e nimic mai bun decât să spui adevărul, căci dacă faci asta vei fi bucuros toată viața și nu te vei rușina niciodată. Pe când, dacă minți, vei căuta mereu scuze ca să-ți acoperi minciuna. Așadar, când cineva te întreabă despre ceva ce ai declarat mai de mult, vei fi confuz și nu vei ști dacă omul chiar nu își mai amintește ce ai zis sau vrea doar să te verifice. Mincinosul va suferi mereu. Pe de altă parte, buza care spune adevărul e liniștită, vorbește hotărât și nu se rușinează niciodată, căci îl are alături pe Atotputernicul. 

E minunat să asculți o poveste frumoasă, dar dacă peste ceva timp îl vei întâlni din nou pe acest om și el nu își va aminti de nimic sau va nega că ți-a spus asta, vei fi frustrat, nu-i așa? Mincinosul e slujitorul diavolului și de aceea, nu merită încredere. Cine îi slujește diavolului va avea probleme pe toate planurile, căci nimic nu poate merge bine când are la bază înșelăciunea. Poate că mincinosul a învățat să se roage în mod corect și cineva se va pripi și va spune că acesta se roagă mai bine decât cel care predică adevărul, doar că păcătosul nu va primi niciodată vreun răspuns de la Domnul.

Cel care îl are pe diavol în sufletul său transmite mereu mai multe informații despre celălalt. E practic imposibil să aibă prieteni adevărați, căci îi va alunga și pe cei mai bine intenționați. Orice calitate pe care o are își pierde din valoare din cauza comportamentului său fals și mincinos.

Individul care are limba mincinoasă e periculos, căci așa cum un val cheamă alt val, așa și caracterul lui va atrage alți prieteni răi și poate chiar comite o crimă. (Psalmul 42:7). Inima lui dominată de perversitate nu vede limite pentru a înșela și nu măsoară eforturile care le face ca să se ascundă. Astfel, poate să creadă că a elimina pe cineva e singura cale pentru a persevera și, pentru că e mincinos, va nega cu cinism că el a fost autorul unui teribil act. 

În concluzie, nu se poate avea încredere într-un mincinos. Când ne dă această revelație, Dumnezeu ne arată calea cea dreaptă: buza care spune adevărul va fi mereu în prezența lui Dumnezeu; cel care are limba mincinoasă va fi descoperit și rușinat, în scurt timp. Mincinosul nu va merge niciodată doar alături de Isus, căci Adevărul nu conviețuiește cu Minciuna.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!