Mesajul zilei

25/05/2017 - RĂSPLATA VA FI PE MĂSURA FAPTELOR NOASTRE

„Iată Eu vin curând şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.”

Apocalipsa 22:12

Isus va veni mai repede decât ne așteptăm. Însuși Isus a spus că dacă n-ar fi scurtat zilele acelea, nimeni n-ar scăpa. (Marcu 13:20) E adevărat că situația s-ar înrăutăți, ecologiștii de exemplu ne avertizează cu privire la încălzirea globală și despre faptul că dacă vom continua așa, va fi imposibil să mai trăim pe această planetă. Cu toate astea, deși se îngrijorează de ziua de mâine aici pe pământ, mulți par să uite ce vor face pe lumea cealaltă, căci se abat de la normele Bibliei și fac ceea ce Domnul condamnă.

Mulți oameni vor fi lăsați aici când Biserica va fi răpită. (Matei 24:40 ss). Așadar, fără sarea pământului – slujitorii lui Dumnezeu – viața ar fi imposibilă. Până la urmă, lumea va fi distrusă de atâtea fapte rele și păcate. Ceea ce vedem azi e nimic pe lângă ce urmează să vină. Vai de cei rătăciți, căci nici nu știu ce îi așteaptă. Pentru creștinii care s-au lăsat păcăliți de duhul greșelii va fi și mai rău, căci suferința lor va fi imensă.

Când va veni, Isus îi va răsplăti pe cei care i-au fost fideli. Ce zi frumoasă va fi aceea când Isus ne va șterge toate lacrimile de pe obraji și ne va încununa cu bunătatea lui pentru totdeaua. (Apocalipsa 11:18, 22:12). Răul nu va ajunge niciodată acolo unde Domnul ne va duce. Frații care au căzut pradă păcatului, dând ascultare spiritelor înșelătoare ale pasiunii, înșelăciunii sau urii nu vor putea intra. Doar cei care au hainele spălate cu sângele lui Isus și care trăiesc în sfințenie vor putea intra pe porți în cetate. (Apocalipsa 22:14, 15).

Pentru că răsplata noastră va fi pe măsura faptelor noatsre, trebuie să-i refuzăm diavolului orice acces în viața noastră. Așadar, a dori partenerul altcuiva, a fura, a da mărturie mincinoasă sau a uita de Numele Domnului e greșit. Trebuie să respecți toate poruncile, de la prima care spune să-L iubești pe Dumnezeu din tot sufletul și din toată inima ta, să ai poruncile Liui și să le păzești (Ioan 14:21) - până la ultima care spune să mergi în toată lumea și să propovăduiești Evanghelia.  (Marcu 16:15). Dacă n-ai fost chemat să faci asta personal, ajută-l pe cel care o face.

De îndată ce răsplata va fi pe măsura faptei, cine nu păzește poruncile nu va primi premiul. Pe pământ, omul a abuzat de puterea banului nu doar pentru propriul beneficiu pământesc, ci și pentru suferința lui eternă. De aceea, cel care, va da un pahar cu apă în Numele lui Isus ucenicilor lui Hristos nu-şi vor pierde răsplata. (Marcu 9:41). Gândește-te la asta și ajută-i pe slujitorii lui Dumnezeu să ducă Evanghelia în colțurile cele mai îndepărtate ale Planetei. Să le dăm celor rătăciți măcar un pahar de Apă care împrospătează și îi scoate din împărăția întunericului, căci răsplata va fi sigură.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!