Mesajul zilei

26/05/2017 - DOMNUL E DUMNEZEU ȘI TATĂ

“Cel ce va birui va moşteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui şi el va fi fiul Meu”

Apocalipsa 21:7

Dumnezeu are grijă de fiii Lui cum face un adevărat tată cu ai lui. Voia Lui e să prosperăm, să fim sănătoși și realizați în orice (Psalmul 1:3, Ioan 2) - cu alte cuvinte, să nu ducem lipsă de nimic. Avem o condiție: trebuie să biruim. (Apocalipsa 3:21). Asta înseamnă că pentru a moșteni toate lucrurile, trebuie să ducem unele lupte, unele chiar foarte dure, dar nu trebuie să ne temem de niciuna din ele. 

Când utilizăm pronumele cine, Domnul ne spune clar că nu are preferați. Așadar, concepția cuiva care a venit pe lume să aibă succes în orice nu e biblică, ci o păcăleală a cuiva care nu e atent la ce scrie Scriptura. Povestea conform căreia există oameni predestinați victoriei și alții- suferinței e invenția inamicului. Adevărul e că toți avem aceelași oportunități.

Expresia cine va învinge exprimă ideea că victoriosul poate să fie oricine. Dacă Domnul ar fi ales deja cine o să fie fericitul, El nu ar fi spus asta. Pot fi eu, tu sau oricine altcineva: toți avem potențial să fim învingători. E de ajuns să învățăm în  ”Manualul Utiliziatorului”- Biblia- cum să înfăptuim lucrarea și să fim în acțiune, pentru că există un premiu pentru cei care obțin victoria: să moștenim toate lucrurile.

Toate minunile existente în lumea naturală, cât și în lumea spirituală au fost create de Domnul și Îi aparțin. Cu toate acestea, cunoaștem doar puțin, de aceea trebuie să ne pregătim până la capăt, cum s-a întâmplat la Nunta din Cana Galileea (Ioan 2:1-11). Cuvântul ne spune că ni se pregătește ceva ce urechile n-au auzit niciodată, ochii n-au mai văzut și de care mintea nu a fost conștientă.

(1 Corinteni 2:9). Așadar, cine învinge nu doar că va scăpa de suferința eternă, ci va și moșteni bogățiile cerești timp de secole- pentru totdeauna. Pe de altă parte, celor care nu înving li se pregătește un prejudiciu mare.

Pe lângă moștenirea divină, care, pentru că e atât de fantastică, nu poate fi calculată și nici înțeleasă, Domnul va fi Dumnezeul nostru - ceea ce înseamnă că nu va fi imposibil pentru noi. El va fi de partea noastră pentru a ne furniza ceea ce avem nevoie, căci El poate face orice în câteva segunde, fără să trebuiască să se pregătească vreodată pentru a spune un cuvânt sau a da un ajutor.

Cine nu pierde bătălia sfințeniei - fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul (Evrei 12:14) și va face Voia divină, îl va avea pe Domnul ca Dumnezeu și Tată.

Fratele meu, dacă acționezi în acest fel, locul tău etern va fi binecuvântat. De aceea, fă orice ca să nu îl pierzi.  

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!