Mesajul zilei

27/05/2017 - NU MERGE SĂ MAI TRĂIEȘTI AȘA

”Căci zi şi noapte mâna Ta apăsa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usucă pământul de seceta verii.„

Psalmul 32:4

Chiar dacă era un om după inima lui Dumnezeu (1 Samuel 13:14), David a păcătuit și asta i-a adus multă suferință. Nu contează cine ești; dacă te abați de la Cale, vei simți greutatea mâinii divine. Dacă suntem ai lui Dumnezeu nu avem voie să păcătuim; dimpotrivă, primim avertizarea biblică că trebuie să fim sfinți, așa cum și El e sfânt (Levitic 11:44).

Împăratul lui Israel a păcătuit, de accea a văzut că s-a întâmplat cu el ceea ce i se va întâmpla oricui care nu respectă poruncile divine. Cine acționează în acest fel va simți cât supără asta sufletul Tatălui. De aceea, nu lăsa să se întâmple o astfel de situație.

Greutatea mâinii lui Dumnezeu era constantă asupra lui Dumnezeu. Nu e de ajuns să te rogi, să încerci să te bucuri de plăcerile lumii și nici să uiți răul pe care îl făcuse. Dacă nu ai mărturisi păcatul tău celui Atotputernic și nu te-ai căi, vei rămâne sub greutatea acelui jug. De aceea, el a învățat că nu se glumește cu Domnul.

Fratele meu, dacă vei cădea pradă tentației, străduiește-te să te rogi, cere-I Domnului să te elibereze și nu-i da ascultare diavolului. Caută iertarea divină ca să te elibereze de acțiunea răului când va veni Ziua cea Mare, căci încă e o posibilitate de a te salva. Dacă din întâmplare, vei ajunge la Judecată fără să fii iertat, adio (Lucas 12:58, 59), pentru că nu va fi milă pentru nimeni- nici pentru creștini nici pentu pierduți.

Declarația că mâna lui Dumnezeu apăsa zi și noapte înseamnă că inamicul a avut voie să îi asuprească viața lui David fără încetare. Același lucru se va întâmpla cu cine nu se va împăca cu Domnul și cu cel față de care a greșit. Dacă inamicul cere voie să oprime viața cuiva, Dumnezeu îi va permite pentru binele persoanei, căci sunt mulți care dacă nu trec printr-o suferință nu se vor elibera de păcat. Fratele meu, ține de tine să –l împiedici pe diavol să intre în viața ta. Pericolul cel mai mare e atunci când mori în păcat, căci vei fi pentru totdeauna sub păcatul etern. Fii înțelept și eliberează-te de ceea ce te poate duce la pierzanie. Încă mai e timp să te împaci. Astfel, mâna lui Dumnezeu nu va mai apăsa asupra vieții tale.

Oamenii care își ascund fărădelegile nu propășesc (Proverbele 28:13), iar plângerea lor e ca o secetă de vară. Cine păcătuiește și nu se căiește nu va obține niciodată pacea.

Dacă regreți ceva ce i-ai făcut cuiva, nu lăsa pe mai târziu; împacă-te cu cel cu care te-ai certat. Dacă ai luat ceva de la șeful tău sau de la alctineva, obține valoarea exactă și înapoiaz-o. Dacă ai făcut altceva, plătește prețul și mărturisește-ți greșeala. Nu da fericirea eternă pe nicio rușine!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!