Mesajul zilei

28/05/2017 - TREBUIE SĂ CERI AJUTOR?

”Doamne, Dumnezeule, eu am strigat către Tine şi Tu m-ai vindecat.”

Psalmul 30:2

Aparent, trebuie să strigi către Dumnezeu ca să fii vindecat. De fapt, Scriptura spune că mulți slujitori ai lui Dumnezeu au strigat la El. Însuși Isus a strigat la Tată cu lacrimi și a fost ascultat.

În paragraful pe care l-am citit, David a declarat că cine a strigat a fost vindecat. Astăzi, după sacrificiul lui Hristos, cine este în comuniune cu El nu trebuie să-L mai strige ca să fie eliberat de vreo boală.

Fratele meu, nu e păcat să strigi la Dumnezeu. Dimpotrivă, sunt multe situații în care această atitudine e calea cea mai rapidă ca omul să fie ascultat. Cu toate astea, când vine vorba de o binecuvântare revelată în Cuvânt- ca de exemplu vindecarea și prosperitatea - printre altele- nu trebuie să strigi. Trebuie pur și simplu să-ți revendici dreptul și puterea divină va înfăptui lucrarea.

E bine să fii în comuniune cu cerurile, căci, atunci când mergi alături de Atotputernicul, înainte de orice tentație, e de ajuns să-ți folosești autoritatea în Numele lui Isus și să alungi răul. Cine e împăcat cu Domnul știe unde merge, reușește să stea departe de probleme și e mereu ascultat. Pe de altă parte, cine nu se împacă, ci e dominat de plăceri carnale, pare o barcă în derivă, care poate fi luată de curenți, chiar să se lovească de o piatră sau să se agațe de vegetație la marginea râului. Se poate chiar să navigheze fără probleme, dar riscul de a cădea într-o cascadă sau de a se sfărâma e foarte mare.

Trebuie să luăm decizia de a face din Cuvântul lui Dumnezeu direcția noastră, căci, dacă facem astfel, vom observa ce a fost scris, vom asculta sfaturile Lui și vom păstra poruncile divine. Așadar, frica sau alt sentiment păcătos care ne stăpânește nu va mai fi domnul vieților noastre și nu îi vom mai sluji răului și niciunui impuls care încearcă să ne domine.

Nu trebuie să strigăm după vindecare, căci ea ne-a fost dată. Isaia, Matei și Petru au vorbit de ea (Isaia 53:4,5, Matei 8.17, Petru 2.24). Fratele meu, Domnul Isus a suferit deja bolile noastre, ca eu și tu să nu trebuiască să le mai suferim. Așadar, deja am fost vindecați, de ce trebuie să mai strigăm ca El să vină să realizeze ceva ce a fost deja făcut?

Toată revelația s-a concretizat într-o poruncă. Trebuie să împlinim ce ne-a fost revelat, cerându-ne drepturile, eliminând boala cu toate simptomele ei și însușindu-ne binecuvântarea.

În plus, David a acționat ca un profet când a declarat că îl implorase pe Domnul și că El îl va vindeca. Autorul acestui Psalm nu vorbește doar de El însuși, dar și de umanitate, care, din cauza păcatului lui Adam, va trebui să sufere din cauza atacurilor diavolului. Această plângere împotriva suferinței a fost auzită de Domnul. De aceea, El nu trebuie să mai facă nimic cu privire la vindecarea noastră, căci, ne-a vindecat deja prin rănile lui Isus.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!