Mesajul zilei

31/05/2017 - DUMNEZEU E CORECT

”Căci cel nenorocit nu este uitat pe vecie, nădejdea celor sărmani nu piere pe vecie.”

Psalmul 9.18

În timp ce diavolul deține titluri negative, Dumnezeu are toate titlurile pozitive, iar unul dintre ele este: a fi drept. Domnul nu își schimbă părerea dacă e indispus și nici nu comite vreo nedreptate într-un acces de furie. Răutatea nu s-a apropiat niciodată de Tatăl nostru și nici nu va ajunge vreodată aproape de El. Lucrările lui sunt curate și perfecte, înfăptuite cu iubire și dreptate. Chiar și la cei care se află în păcat, Atotputernicul se uită cu milă și compasiune. El face eforturi pentru a-i ajuta pe cei care au fost asupriți de păcat și pe cei care sunt acaparați de tentațiile care vor să distrugă ființa umană.

Tentația e capacitatea inamicului de a-i face pe oameni să iasă de pe calea cea dreaptă, atacându-i pe toate nivelele și făcându-le sugestii. Totuși, cei care sunt tentați și au nevoie de eliberare nu vor fi uitați pentru totdeauna. Ei duc lipsă de iubire, considerare și de o mână prietenoasă, ca să se elibereze de rău. (Luca 22, 31, 32)

Când diavolul pune la încercare un om, cum a făcut Isus cu Petru, el e capabil de cele mai nebunești fapte, chiar și să-L renege pe Isus. Dacă cineva reueșete să-L renege pe Fiul lui Dumnezeu, de ce altceva mai e el în stare? Din cauza capcanelor diavolului, bărbați și femei au căzut în păcatul adulterului, minciunii și în alte păcate. Așadar, tot ce vrea inamicul e să îi facă pe cei drepți, cei care nu au păcătuit niciodată, să arunce cu pietre. În acest moment, ei trebuie să întrebuințeze Cuvântul lui Dumnezeu, căci dacă există un om care nu a comis niciodată vreo nedreptate, el va arunca cu pietre în cel păcătos. Dumnezeu nu vrea aruncări cu pietre, ci mântuire.

Isus a început să se roage și mai fierbinte şi sudoarea I se făcuse ca nişte picături mari de sânge. (Luca 22:44). Chiar dacă nu avea păcat, trebuia să-i elibereze pe păcătoși de condamnarea confirmată. Destinul nostru a depins de decizia Fiului lui Dumnezeu. Dacă el ar fi stat cu brațele încrucișate, am fi fost pierduți pentru totdeauna. El l-a înfruntat pe diavol și noi, toată omenirea, am fost salvați. Gândește-te la asta, înainte să te asociezi cu inamicul și să-i condamni pe cei inocenți la păcat, cei pentru care n-a avut cine să se roage împotriva atacurilor infernului.  

Cine va acoperi golurile? Cine se oferă să salveze pe cineva de puterea lui Satana? Tentația ține de capacitatea răului de a duce inimile prețioase pe drumul morții. Noi suntem singurii capabili de a-i ajuta pe cei rătăciți să fie liberi și să fie numiți fiii lui Dumnezeu. Nu arunca în ei cu pietre, ci oferă-le harul lui Dumnezeu, care e iertător și eliberator. Omul pe care îl va elibera Isus va fi cu adevărat liber. De aceea, permite-I Domnului să te întrebuințeze în lucrarea Sa.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!