Mesajul zilei

01/06/2017 - PUNE TOTUL ÎNAINTEA DOMNULUI

”Doamne, toate dorinţele mele sunt înaintea Ta şi suspinele mele nu-Ţi sunt ascunse.”

Psalmul 38:9

Din cauză că mulți nu știu cine e Dumnezeul nostru, mulți oameni își ascund dorințele și suspinele. Asta e păcat, căci Domnul e omniscient, ceea ce înseamnă că nu-i poate fi ascuns absolut nimic. De exemplu, El vede chiar și o frunză, oricât de mică ar fi, din cel mai ascuns pom din Pădurea Amazoniană. El înregistrează toate lucrurile, de la început până la sfârșit, pentru că totul e descoperit înaintea ochilor lui Dumnezeu.

Fratele meu, cuvântul tău nici nu ți-a ajuns pe limbă, nici nu s-a format și Dumnezeu deja îl cunoaște (Psalmul 139 1-4). De aceea, dacă ai dorințe păcătoase, interzise, Atotputernicul știe de ele. Așadar, cel mai bine e să te rogi și să mărturisești totul. Nu trebuie să accepți nimic greșit, căci asta poate să-ți împiedice rugăciunile să fie primite. Așadar, dacă ai căzut pradă tentației, nu ascunde asta de Dumnezeu. Roagă-te și mărturisește-i păcatul. Spune-i ce plăcere ai, dar pentru că știi că acel lucru este greșit, cere-i să te elibereze de rău.

Când suntem sinceri cu Domnul, câștigăm, dar când mințim, pierdem mult. (Proverbe 28:13); până la urmă, Tatăl nu permite ca fiii Lui să fie ipocriți cu nimeni, în special cu El. Știind asta, diavolul va face totul pentru a-ți spune că ai greșit doar puțin, că toți fac aceeași greșeală, că azi e permisă și cine o condamnă e depășit sau conservator.

Nimeni nu trebuie să-i cadă pradă inamicului (1 Corintieni 6, 9-11). Verifică dacă tu, prima dată când ai comis un păcat condamnat de Biblie te-ai simțit bine. Încearcă să-ți amintești dacă ți-a fost sau nu luată comuniunea cu Domnul. Sfântul Duh spune că acea practică e sau nu păcătoasă, iar lipsa păcii din sufletul nostru e un avertisment că ne abatem de la Cale. Așadar, cel mai bine este să te împaci cu Dumnezeu.

Spune-i îngrijorările tale lui Dumnezeu. Asta faci rugându-te, dar în principal comparând atitudinile tale cu ceea ce ne învață Cuvântul. Dacă e ca în Cuvânt, înseamnă că dorința ta e îngăduită și poți să te duci înaintea Domnului. Dacă nu o acceptă, nici nu te mai ruga pentru acest aspect, în afară de a cere iertare pentru că ai permis să-ți intre acea dorință în suflet. Biblia nu condamnă nimic care e îngăduit și nu aprobă nimic ce e nepermis.

Cuvântul lui Dumnezeu e Regula noastră de aur. Dacă ținem cont de ea, îi suntem pe plac lui Dumnezeu. Dacă ne abatem de la ea, vom ieși din prezența divină. Chiar și suspinele tale trebuie să-I fie revelate Tatălui, căci, deși El știe ce se întâmplă în interiorul tău, vrea să i-o spui tu. Dacă îi slujești Domnului, vei fi răsplătit.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!