Mesajul zilei

06/06/2017 - RESPECTUL NU ESTE DE AJUNS

Cei ce vă temeţi de Domnul, încredeţi-vă în Domnul! El este ajutorul şi scutul lor.

Psalmi 115.11

A ne teme de Domnul înseamnă să-L respectăm în toate cele, să dăm toată atenția la ceea ce El spune, slujindu-I cu desăvârșire. Însă, aceasta nu este de ajuns. Este nevoie de asemenea să crezi în Cel Atotputernic, și nu să te porți ca și cum te-ai îndoi de puterea Lui.

Dumnezeu nu ne-ar face să trecem printr-o lecție zadarnică. Căci, tot ceea ce El ne învață este de cea mai mare importanță. Este adevărat că mintea și sufletul nostru au nevoie și de momente de relaxare, dar nici din acest motiv nu putem să ne lăsăm pradă ispitei, fiindcă aceasta ne va îndepărta de prezența cea sfântă.

Este nevoie să ai credință chiar și când totul din jur te face să gândești că nu mai există nicio scăpare. Dacă și cele mai potrivite proceduri au fost folosite și problema nu a fost rezolvată, nu te lăsa dus de ispita că nu ar mai exista rezolvare. Crede în Tatăl Ceresc și vei vedea că El este Ușa deschisă pe care nimeni nu o poate închide, Calea ce nu va duce niciodată la prăpastie și Ieșirea din toate necazurile!

Noi, ce credem în Cel Preaînalt, știm că El este adevăratul Ajutor. Așadar, când forțele par că ne părăsesc și totul ne spune că trebuie să renunțăm, El vine și ne ridică în picioare. Numele Său este Turnul cel puternic, acolo unde trebuie să ajungem în clipele de îndoială și ispită. El nu disprețuiește niciodată pe cel care Îl caută. Dimpotrivă, chiar și în acest moment, este de neclintit în misiunea Sa de a nu lăsa ca nimeni dintre ai Săi să se rătăcească.      

Dumnezeu ne ajută lărgindu-ne înțelegerea și arătându-ne că răul nu poate fi tolerat, căci este atât de viclean încât, de îl lăsăm să ne stea alături sau păstrăm legătura cu el, va pune stăpânire pe noi.

Cel Atotputernic ne vine în ajutor în toate luptele și ispitele noastre. De fapt, fiindu-ne El Scutul nostru, nu vom putea fi atinși niciodată de săgețile infernului. Cu toate acestea, fratele meu, diavolul este neobosit în a-ți da târcoale și a-ți spune că nu mai este scăpare, în timp ce aruncă asupră-ți săgețile de foc (1 Petru 5.8), dar Dumnezeu ce te are în pază este capabil la nesfârșit de a nu permite ca niciuna dintre atacurile rele să poată birui.   

Pe lângă faptul de a te teme de Domnul, trebuie să ai încredere în El. Pentru ca totul să înceapă să lucreze în favoarea ta, este de ajuns să te rogi și să fii de neclintit, căci El ți-a auzit deja strigătul și îți răspunde. În Domnul, nu există nicio îndoială. De a făgăduit ceva, El este mereu puternic pentru a putea împlini tot ceea ce spune (Romani 4.20,21). Cu El, vei răzbi orice impas. De aceea, nu nesocoti acest mare Ajutor, căci El este Puterea necesară pentru a înfrunta - și birui – tot răul ce-ți apare în cale.  Așadar, analizează-te, respectă-L și ai încredere în El!   

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!