Mesajul zilei

08/06/2017 - LASĂ-L PE DOMNUL SĂ-ȘI ÎMPLINEASCĂ PLANUL

”Domnul să vă înmulţească tot mai mult, pe voi şi pe copiii voştri!”

Psalmi 115.14

Nu este bine să cooperezi cu vrăjmașul fiindcă făgăduințele lui Dumnezeu vor înceta de a mai fi împlinite, căci, fiind Atotputernic, El are puterea de a te priva de ele de te împotrivești realizării viselor Sale. Odată ce El a spus ceva, Cuvântul Său va face tot ceea ce este necesar pentru ca dorințele Sale să se realizeze. Așadar, după cum s-a întâmplat, de exemplu, cu Zaharia – tatăl lui Ioan Botezătorul – care nu a crezut în mesajul pe care îngerul i l-a transmis și, de aceea, rămânând mut, tot așa se va întâmpla cu cine va împiedica puterea cea sfântă să-și împlinească voia  (Luca 1.13-20).   

 

Intenția Domnului nu trebuie împiedicată în viața celor ce sunt acceptați ca mădulare ale Trupului Său. Imaginează-ți că o autoritate are un plan pe care dorește să-l realizeze, dar, de cineva i se opune, aceasta se va mânia și va face tot posibilul pentru a nu fi nedreptățită.  Și cu Dumnezeul nostru se întâmplă la fel. Odată ce a luat hotărârea și a dat poruncă să fie împlinită, cel mai bine este de a ne face partea și de a nu împiedica lucrarea Cerurilor.  

Pentru cine crede nu există limite în împlinirea voinței sfinte. Dacă Cel Preaînalt te-a ales pentru o lucrare, aceasta nu va fi realizată prin puterea ta, ci prin a Lui. Cine colaborează cu Domnul, dând numai un pahar cu apă rece unuia din alor Săi, nu-și va pierde niciodată răsplata (Matei 10.42). De altfel, El își va aminti de binele pe care I l-ai făcut, dar, pe de altă parte, nici nu va uita de cel care nu face nimic pentru a-I susține lucrarea. Un asemenea exemplu s-a întâmplat cu Meroza, norod de pe vremea judecătorilor Barac și Debora, ce a fost blestemat pentru a nu fi venit în ajutorul lui Israel (Judecători 5.23).

Fratele meu, voia Domnului este ca să te înmulțești, să crești tot mai mult. Așadar, nu-l lăsa pe diavol să te amăgească. Satana spune că Dumnezeu nu mai are nimic pentru tine, că El ți-a dat deja tot ceea ce ți-a fost menit. Asta este o minciună! Clipă de clipă și zi de zi, Domnul dorește să te încununeze cu belșug, împlinindu-și, astfel, planul pentru viața ta. De vei conlucra cu Cel Preaînalt, vei fi răsplătit. Pe lângă aceasta, făgăduința nu se oprește la tine, ci ți se extinde la toată familia.

Este bine să acționezi ca Iosua, care a declarat că el cu toată familia sa Îl slujesc pe Cel Atotputernic (Iosua 24.15). Ori, există numai doi stăpâni : Dumnezeu și diavolul. Cine nu-L slujește pe adevăratul Domn, îl slujește pe vrăjmașul cel înșelător. Tatăl ceresc este cel mai bun Stăpân, căci își împlinește făgăduințele și își onorează Cuvântul. Dimpotrivă, vrăjmașul este viclean și nu înfăptuiește niciodată ceea ce promite. Cine crede în Satana sau cooperează cu el va fi făcut de rușine.

Cel Preaînalt este credincios în a-și împlini ceea ce a făgăduit. Nici măcar o dată Tatăl nostru nu-și va uita făgăduințele și nici nu va da greș în a-și împlini voia, căci El este ceea ce Biblia spune (Numeri 23.19), iar noi trebuie să credem în Cuvântul Său. Așadar, rugăciunea-ți este în zadar de nu crezi în ceea ce El afirmă.

Este scris că Dumnezeu te va înmulți. Este de ajuns să crezi în ceea ce El făgăduiește și să începi lucrul. Contează câtuși de puțin situația în care te regăsești, căci Cuvântul cu cea mai mare Autoritate din Univers spune că te vei înmulți din ce în ce mai mult. Așadar, urmează de neclintit acest Cuvânt și începe deja să-L slăvești pe Domnul pentru viața binecuvântată și îmbelșugată pe care El ți-o va da.    

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!