Mesajul zilei

14/06/2017 - DOMNUL ESTE OCROTITORUL TĂU

“Scoate-mă din laţul pe care mi l-au întins vrăjmaşii. Căci Tu eşti ocrotitorul meu!”

Psalmii 31.4

Cei care îl acceptă pe Dumnezeu ca Domn al vieții lor descoperă cât de multe poate El face spre binele lor. Este de ajuns să-i asculte glasul și, dacă este necesar, să-L cheme, potrivit cu ceea ce El S-a arătat a fi. Domnul este Cel care te vindecă (Exodul 15:26), satisface nevoile noastre (Psalmul 23.1, 34.9), iartă păcatele noastre (Ps 78.38; Isaia 43.25), este puterea noastră (Psalmul 28.7, 31.4) și îngăduieste o multitudine de alte binecuvântări.

Nu putem striga pentru ceea ce noi nu știm că El este pentru noi. Cu toate acestea, fiind binecuvântaţi cu revelaţia Lui, Îl avem la îndemână. Deci, in caz de nevoie, putem apela la El, și El va lucra în viața noastră. Atotputernicul vede mult mai departe decât noi și vede problema atunci când inamicul este încă la început lucrării sale, astfel încât El merge în fața noastră.

Întotdeauna să fii atent când citeaști Biblia și când asculți predicarea Cuvântului, întrucât în aceste momente, Domnul ni se dezvăluie. Pentru Avraam, El s-a făcut cunoscut ca Cel Atotputernic. Și, împreună cu 318 sclavi născuți în casa sa, patriarhul a plecat să-i înfrunte pe cei patru regi care îi învinseseră pe împărații cetăților Sodoma și Gomora, și pe cei ale orașelor învecinate și i-a învins (Genesa 14). Pentru David, Dumnezeu S-a dezvăluit drept puterea sa, pe lângă alte însușiri. Așadar, psalmistul putea să-L cheme ca atare, iar El venea și lupta alături de el.

Dușmanii lui David nu știau de asta și i-au pus piedici Păstorului Israelului. La început părea că ar funcționa, însă David, dându-și seama că se afla in dificultate și descoperind că era din cauza capcanelor armate pe furiș, și-a amintit că Domnul era pregătit să-l ajute și L-A chemat. Toți cei care se roagă lui Dumnezeu cu credință, siguri în ceea ce El Însuși s-a arătat a fi pentru ei, Îl vor avea pe Dumnezeu luptând de partea lor.

Ar fi foarte bine dacă, de fiecare dată când Cuvântul îți este revelat, să nu Îl lași să treacă neobservat, ci să îl ții strâns și să nu-i dai drumul. Astfel, atunci când va apărea vreo luptă, vei reuși, pentru că Tatăl luptă în favoarea ta.

Observăm după modul în care psalmistul s-a rugat, că el era slab și avea nevoie de cineva care să-l scoată din lațul ce-l ținea strâns. Așadar, amintindu-și ce îi spusese Domnul, preaiubitul rege s-a rugat. În strigătul său, el a spus că Dumnezeu era ocrotitorul lui. Apoi el a fost ajutat așa cum a cerut și a crezut. Toate acestea sunt scrise în Biblie, pentru ca oricine, de asemena,  să-L poată avea pe Tatăl de partea sa. Cu toate acestea, fii atent: în cazul în care persoana este neglijentă și nu dă nicio importanță la ceea ce îi este dezvăluit, ea îl va striga pe Tatăl, dar nu va primi niciun răspuns. Deci, atenție!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!