Mesajul zilei

15/06/2017 - DOMNUL NE PRIVEȘTE

“Domnul priveşte din înălţimea cerurilor şi vede pe toţi fiii oamenilor.”

Psalmi 33.13

Dumnezeu are un loc, de unde împărățeste - lumea spirituală, sfera de perfecțiune, unde totul funcționează așa cum El a planificat. De acolo, El privește și ne veghează, vede cele mai mici detalii, gândurile noastre, aspirațiile inimilor noastre, planurile și deciziile ascunse pe care le-am luat. Nimic nu Îi este ascuns, pentru că, fiind Dumnezeu, El contemplă totul în același fel în fiecare clipă și nu va exista niciodată nimic care Îl va surprinde.

 El știe când suntem în pericol, vede capcanele pe care inamicul le întinde pentru a ne scoate din prezența Lui, de exemplu, cantitatea de viruși care ne atacă. Cel Prea Înalt cunoaște capacitatea lor, cât și modul în care aceștia pot fi exterminați. Cu toate acestea, dacă ne rugăm și împlinim Cuvântului Său, Îl vom avea pe Domnul de partea noastră. Ca un Războinic, cu o simplă mișcare a Duhului Său, lucrarea necesară se face. De ce să nu O cauți mai mult, pe această Ființă atât de minunată? Majoritatea persoanelor încă nu s-au dezrobit de superstițiile religioase. Mă refer la cei care au fost iluminați de Evanghelie, dar nu au încetat de a fi mistici. Fanatismul se poate naște în inima oricăruia și este o piedică majoră pentru ca Cel Prea-Înalt să acționeze. Individul, de exemplu, își imaginează ceva în inima sa și începe să mărturisească că acel ceva i-a fost revelat de către Domnul, când de fapt nu a fost. Fratele meu, acest lucru este la fel de fals precum minciuna pe care o povestește diavolul.

 Cine dorește să fie învingător trebuie să înțeleagă că ceea ce este scris este Adevărul. Domnul, care este Tatăl nostru, vede totul; El știe ce trebuie făcut pentru a ne scăpa de un atac al diavolului, care ne pricinuiește mult rău. Astfel, El deschide Cuvântul pentru noi. Cu toate acestea, în momentul în care cineva se lasă pradă fanatismului, nici nu vrea să se gândească la ceea ce-i este arătat și începe să strige pentru ca Dumnezeu să-i răspundă în felul în care crede că trebuie să fie. Rezultat: Cel Prea-Înalt nu este în măsură să acționeze.

 Domnul nu folosește anumite moduri de a acționa, pentru că este zelos în ceea ce crede a fi corect. De fapt, El nu crede, ci știe ce este corect. Cine se îndoiește de înțelepciunea Lui și nu acceptă lucrarea As, rămâne fără binecuvântare. Este trist să vezi nenumărați buni creștini suferind. Dacă aceștia ar renunța la ceea ce ei cred a fi corect și și-ar asuma ceea ce îi învață Cuvântul, ar vedea dintr-o clipire, sosirea soluției atât de dorite!

Nimeni nu ar trebui să complice ceea ce Dumnezeu a simplificat. Este de ajuns să medităm asupra Cuvântului Său și să învățăm voia Lui și, cu calm și determinare, să-L chemăm pentru realizarea planurile Sale. Chiar acum, fii eliberat de orice rău! În cazul în care ai rănit pe cineva, nu-i ascunde nimic, nici aceluia, nici Domnului. Lasă darul tău - rugăciunea ta - în fața altarului și împacă-te mai întâi cu acea persoană (Matei 5.23,24). Astfel, El va face ceea ce a promis!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!