Mesajul zilei

17/06/2017 - NUMELE DOMNULUI ESTE PENTRU A FI POMENIT

”Noaptea îmi aduc aminte de Numele Tău, Doamne, şi păzesc Legea Ta”

Psalmi 119.55

Există momente în viața noastră în care nu primim revelații de la Dumnezeu, rugăciunile nu ne sunt auzite și totul este greu. Aceasta este ceea ce Cuvântul numește ”a se afla în întuneric”. În asemenea situație, cel mai bine este să-ți aduci aminte de Numele Domnului și să-I păzești legea.

Numele lui Isus este cea mai mare Autoritate atât în Ceruri, cât și pe Pământ, iar dinaintea Lui trebuie să îngenunchiem cu toții (Romani 14.11; Filipeni 2.9-11). Nicio forță nu rezistă la pomenirea, cu credință, a Numelui Mântuitorului. Prin El, reușim să intrăm în prezența sfântă și să ne expunem nevoile. Numele lui Isus ne aduce alinare, este Refugiu și se află la dispoziția tuturor celor care doresc să se elibereze de atacurile infernului.

Diavolul lucrează în întuneric, căci, acolo unde este lumină, nu reușește să-și realizeze scopurile. Cel în a cărui viață puterea diavolească lucrează, trebuie să-și facă o analiză introspectivă și să descopere cauza ce a făcut ca lumina să înceteze de a mai străluci. De nu o descoperă, să nu renunțe, ci să se roage, căci Dumnezeu i-o va arăta. Blestemul neîntemeiat nu se nimerește niciodată (Proverbele 26.2) și vulpile au totdeauna vizuini unde să se ascundă (Matei 8.20; Luca 9.58).

A-ti aminti de Numele Domnului este un mare bine. A-ti aduce aminte cum frații noștri din trecut foloseau acest Nume și, prin mijlocirea Lui, au biruit forțele vrăjmașe îți întărește inima și ne face să prindem curaj și să ne năpustim asupra celui rău pentru a-l birui. Reflectând asupra ceea ce Numele lui Isus reprezintă pentru noi, asupra puterii pe care o avem în El și a ceea ce putem realiza folosindu-L, înflăcărarea ne cuprinde inima și, atunci, ne simțim puternici și curajoși. De îndată ce am prins putere prin credință, putem lupta și birui bătăliile.

Psalmistul a completat sfatul afirmând că păzește legea lui Dumnezeu. Nimic nu funcționează în lumea credinței dacă nu lucrăm potrivit prevederilor legii Domnului, fiindcă Cel Preaînalt lucrează numai prin mijlocirea Cuvântului Său. Dacă El pedepsește ceva, nu vom avea niciodată izbândă nerespectându-L. De aceea, trebuie să facem numai ceea ce ni se spune că este voia lui Dumnezeu. A înceta de a împlini poruncile din Ceruri înseamnă să te afli cu totul în greșeală, căci Domnul nu va lucra niciodată în viața unui om dacă Cuvântul Său este nesocotit.    

Regele David a trecut prin următoarea experiență : nemărturisindu-și păcatele, oasele i se topeau de gemetele sale necurmate (Psalmi 32.3). Așadar, dacă greșim, nu trebuie să întoarcem problema pe toate fețele, tăinuindu-ne greșeala. Trebuie să căutăm persoana pe care am rănit-o și să fim sinceri cu ea. Cine face asta din toată inima nu se uită la prețul ce este de plătit; iar după aceea, trebuie să se împace cu Domnul. Contează câtuși de puțin de ne amintim Numele Tatălui dacă ascundem înșelăciunea celui prejudiciat. Trebuie să păzim legea lui Dumnezeu!    

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!